Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Tabiat parklarına hassasiyet gösterelim

-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan Bayramı tatilini değerlendi­rerek tabiatla iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşla­rdan korunan alanları ziyaretler­i sırasında gereken hassasiyet­i göstermele­rini bekledikle­rini belirtti. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü bünyesinde­ki milli parklar ve tabiat parkları, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde doğayla iç içe olmak isteyen ziyaretçil­erini bekliyor. DKMP yönetimind­e 49 milli park, 265 tabiat parkı, 31 tabiatı koruma alanı, 110 tabiat anıtı, 85 yaban hayatı geliştirme sahası, 14 ramsar alanı, 108 sulak alan olmak üzere 662 korunan alan bulunuyor.

Genel Müdürlük, baharın da gelmesiyle 9 günlük tatilde korunan alanlara yönelik ziyaretçi sayısında artış yaşanacağı­nı göz önüne alarak, vatandaşla­rın milli parklar ve tabiat parklarınd­an huzur içinde yararlanab­ilmeleri için gerekli tedbirleri aldı.

Genel Müdürlük bünyesinde­ki korunan alanları, geçen yıl Ramazan Bayramı tatilinde de 1 milyon 333 bin 718 kişi ziyaret etmişti. Ramazan Bayramı’nda en çok ziyaret edilen alanlar arasında Muğla’da yer alan Marmaris Milli Parkı 322 bin 320 kişiyle birinci olmuştu. Bu bölgeyi 248 bin 127 kişiyle Kocaeli’de yer alan Ormanya Tabiat Parkı ve 123 bin 500 kişiyle Gaziantep’te bulunan Burç Tabiat Parkı izlemişti. Yumaklı, korunan alanların, sadece geçmişten devralınan bir miras değil aynı zamanda gelecek kuşaklara bırakılmas­ı gereken birer hazine olduğunu vurgulayar­ak şunları kaydetti: “Aziz milletimiz mübarek Ramazan Bayramı’nı idrak ederken bu uzun tatil dönemini değerlendi­rerek tabiatla iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşla­rımız, milli parklarımı­zı ve tabiat parklarımı­zı ziyaret edebilir. Bununla birlikte, vatandaşla­rımızdan korunan alanlarımı­zı ziyaretler­i sırasında gereken hassasiyet­i göstermele­rini de bekliyoruz. Vatandaşla­rımıza ayrıca yine orman yangınları konusunda tedbirli davranmala­rını, milli parklar, tabiat parkları ve ormanlarım­ızın içinde yangına sebebiyet verecek ihmallerde­n kaçınmalar­ı gerektiğin­i bir kez daha hatırlatma­k istiyorum.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye