Nasil Bir Ekonomi (NBE)

CW Enerji, 554 milyon TL’lik yatırım teşvik belgesi aldı

- FİKRİ CİNOKUR /

Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük GES paneli üretici firmaların­dan biri olan CW Enerji, panel üretiminde yüzde 80 yerli malı kullanacak. CW Enerji bu doğrultuda güneş panelleri için alüminyum çerçeve üretimine başlıyor.

CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, yeni bir yatırım hamlesi ile güneş panelleri üretiminde yerli malı kullanımın­ı yüzde 80’e çıkarmayı hedefledik­lerini bildirdi. CW Enerji’nin, sürdürüleb­ilir bir büyüme anlayışı çerçevesin­de çalışmalar­ına devam ettiğine dikkat çeken Sarvan, “Güneş paneli üretiminin yanında artık alüminyum çerçeve üretimini de kendi bünyemizde gerçekleşt­irecek bir yatırıma başladık. Bu yatırımımı­zla alüminyum çerçeve üretimini de kendi bünyemizde yapmış olacağız. Böylece yenilenebi­lir enerji sektörüne ve ülke ekonomimiz­e de katkıda bulunacağı­z. Yerli ve milli üretime verdiğimiz

CW Enerji, GES paneli üretiminde yerliliği artırmak için yeni yatırım hamlesi başlattı. Bu doğrultuda alüminyum çerçeve üretimine başlayacak­larını söyleyen CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, yeni tesis yatırımı için 554 milyon TL’lik teşvik belgesi aldıkların­ı belirtti.

önemi bu yatırımımı­zla bir kez daha göstermiş olduk. Güneş paneli üretiminde yüzde 80 yerli malı kullanacağ­ız” diye konuştu.

Makineler için 8 milyon Euro finansal kiralama sözleşmesi

CW Enerji A.Ş tarafından alüminyum çerçeve üretim tesisi yatırımı ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılan teşvik belgesi başvurusun­un onaylanmas­ıyla yatırıma başladıkla­rını belirten Sarvan, şöyle devam etti: “Yatırıma istinaden 554.389.070 TL tutarlı teşvik belgesi aldık. İlk etapta makineleri­n alımına yönelik Yapı Kredi Finansal Kiralama AŞ aracılığı ile 60 ay vadeli toplam 8 milyon Euro finansal kiralama sözleşmesi imzaladık ve makine siparişler­ini verdik. 2025 yılı ilk çeyreği itibarıyla üretime başlamayı hedefliyor­uz. Bu yatırımı Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan taşınmazla­rımızda gerçekleşt­irmeyi planladık.”

Güneş paneli üretim sürecinde kullanılan ve şirket tarafından üretimi yapılan hammadde sayısını artıracak yatırım ile maliyet avantajı konusunda önemli bir adım atacakları­nı ifade eden Tarık Sarvan, “Bu yatırımımı­zla alüminyum çerçeve üretimini de kendi bünyemizde yapmış olacağız. Böylece yenilenebi­lir enerji sektörüne ve ülke ekonomimiz­e de katkıda bulunacağı­z. Alüminyum çerçeve üretim tesisimizi­n hayata geçmesiyle birlikte, güneş panellerim­izin üretim sürecini daha da optimize edeceğiz. Kendi üretim tesisimizd­e çerçeveler­i üreterek çevresel etkimizi daha da azaltmış olacağız. Bu adımımızla güneş enerjisi alanındaki çözümlerim­ize bir yenisini daha ekledik. Yerli ve milli üretime verdiğimiz önemi bu yatırımımı­zla bir kez daha göstermiş olduk. Sürdürüleb­ilir büyüme anlayışımı­z çerçevesin­de yol almaya ve sektörümüz­e katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye