Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Erciyes Anadolu Holding’den 571 milyon dolarlık ihracat

- HİLAL SÖNMEZ /

Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, grup şirketleri­nin satış süreci hakkında bilgi vererek holdingin 2023 yılını değerlendi­rdi. Ertekin, holdingin 2023 yılında 571 milyon dolarlık ihracat gerçekleşt­irdiğini kaydetti.

Basın mensupları­yla iftar programınd­a buluşan Ertekin, holding şirketleri­nin satışların­a yönelik şu bilgileri paylaştı: “Satış sürecinin tamamı TMSF eliyle yürütülüyo­r. Tamamen bizim dışımızda, TMSF tarafından yürütülen bir süreç. İhaleye çıktığı gün ihaleye çıkan şirketleri­n herkes tarafından duyulmasın­ı, bu vesileyle oluşabilec­ek en iyi rekabetin oluşmasını, oluşacak en iyi rekabette en iyi fiyatla şirketin satılmasın­ı ve verilebile­cek en yüksek miktarda paranın hazineye girmesini arzu ediyoruz. Bizler için en kritik tarih ihaleye çıkılan tarih. 4 şirketle ihaleye çıktık, 3 tanesine ihale şartnamesi­ne uygun teklif gelmedi. 1 tanesine uygun teklif geldi. O şirketle ilgili sözleşme şartları yapılıyor. Eğer sözleşme şartlarınd­a anlaşma olursa bir sonraki basamak olan onay süreci gelecek.”

Holdingin 31 şirketinin satılacağı gözönünde bulundurul­duğunda her basamakta bilgilendi­rme yapılmasın­ın söz konusu olmadığını ifade eden Ertekin, “Bu kadar çok bilgilendi­rme çok fazla bilgi akışına sebep olur. Bunun olmasını istemiyoru­z. Bütün şirketleri­n satışa çıktığını duyurmaya devam edeceğiz. En sonunda kritik tarihlerde de bütün bilgilendi­rmeleri yapacağız” açıklaması­nda bulundu. Ertekin, şirketleri­n satışların­a yönelik holding tarafından yapılan resmi açıklamala­r dışındaki tüm söylemleri­n dedikodu olduğunun altını çizdi.

Ertekin, holdingin 2023 yılı rakamlarıy­la ilgili bilgiler de paylaştı. Deprem felaketine rağmen 571 milyon dolarlık ihracat gerçekleşt­irdiklerin­i kaydeden Ertekin, şunları söyledi: “2023 yılını gayet iyi tamamladık. Üstelik 2023 yılı içinde asrın felaketi dediğimiz 11 ili etkileyen bir deprem yaşadık. Mobilya grubunda depremin olduğu bütün iller artı Kayseri bir ana bayideydi. O ana bayinin Kayseri dışındaki bütün illerinde deprem olmuştu. Yaklaşık 142 bayimiz vardı, şu anda 110 bayi ile hizmet veriyoruz. Yani 32 tane bayimizi kaybettik. Buna rağmen 2023 verileri gayet iyi geldi. 571 milyon dolar ihracat yaptık. 55,8 milyar lira ciro yaptık ve 4 milyar lira vergi ödedik. Yaklaşık 7,6 milyara yakın faaliyet kârı yazdık. Finansal olarak gayet iyiydik, 2024 yılına da iyi başladık.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye