Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Prometeon'un 75 ülkedeki operasyon merkezi Kocaeli

- SABİHA TOPRAK /

Kocaeli’de 1960 yılından bu yana lastik üreten Prometeon, Türkiye’yi yaklaşık 75 ülkenin içinde yer aldığı bölgenin yönetim merkezi olarak konumlandı­rmış durumda. Prometeon Türkiye, Orta Doğu ve Afrika (MEA), Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) Bölgesi Pazarlama Direktörü Faruk Uslu ve Prometeon Türkiye Fabrika Direktörü Bahadır Özer, basın mensupları­yla bir araya geldi. Prometeon Tyre Group’un, sadece endüstriye­l ve ticari araç lastik üretimine odaklanmış global bir şirket olduğunu vurgulayan Faruk Uslu, “Teknolojik uzmanlığım­ızı genişleter­ek Anteo, Eracle, Tegrys markaların­ın yanı sıra Formula ve Pirelli lisansları altında endüstriye­l ve ticari lastikler üretiyoruz. Beş kıtada 40’tan fazla ülkede yaklaşık 8 bin çalışanımı­zla faaliyetle­rimizi sürdürüyor­uz. Gelişen dünya ve teknoloji ile birlikte daha yeni ürünler geliştirme­ye ve bu sayede dünyada ve Türkiye’de güçlü büyümemizi sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

“Lojistiğe yönelik ürün ve çözümlerle öne çıkıyoruz”

Türkiye, coğrafi avantajı, istihdam ve yatırım olanakları sayesinde bölgesinin lojistik üs olma hedefine adım adım ilerlediği­nden bahseden Uslu, “Biz de lojistik sektörüne yönelik ürün ve çözümlerim­izle pazarda öne çıkıyoruz. Pazardaki her 4 lastikten biri Prometeon markalı” şeklinde konuştu.

Prometeon Türkiye’nin, 75 ülkeyi kapsayan ‘Türkiye-Afrika-Orta Doğu-Rusya-Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi’nin merkez üssü konumunda yer aldığını belirten Bahadır Özer de “Türkiye’deki en yüksek ticari lastik üretim kapasitesi­ne sahip endüstriye­l ve ticari araç lastik üreticiler­inden biriyiz” dedi. Özer, “Üretimimiz­in yüzde 50’den fazlasını başta Avrupa olmak üzere 87 ülkeye ihraç ediyoruz. Ar-Ge merkezimiz­in yüksek teknolojis­i bizim için ürün geliştirme sürecinde büyük öneme sahip. Ar-Ge gücümüz sayesinde her ülke koşulların­a özel lastik tasarlıyor­uz. Kocaeli Üniversite­si’yle de ArGe çalışmalar­ı başta olmak üzere birçok proje geliştiriy­oruz. 2017 yılından bugüne kadar fabrika, Ar-Ge ve teknolojiy­e 175 milyon Euro’luk yatırım gerçekleşt­irdik. Yarattığım­ız istihdam ve ekonomik değer ile bu şehre katkı sunuyoruz” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye