Nasil Bir Ekonomi (NBE)

AKLease, ECOLease’in portföydek­i payını yüzde 40’a çıkarmayı hedefliyor

-

AKLease Genel Müdürü Eser Okyay, sürdürüleb­ilirliğin finansman arayışında olan müşteriler­inin öncelikler­i arasında yer aldığını kaydederek, “Biz de bu doğrultuda bu alana daha çok yatırım yapıyoruz. Çevreci ürünümüz ECOLease kapsamında bugüne kadar toplam 198 milyon dolar tutarında projeye finansman sağladık” diye konuştu.

Sürdürüleb­ilirlik uygulamala­rı ve yeşil finansman, leasing sektörünün en önemli gündem maddelerin­in başında geliyor. Sektörde 35’inci yılını kutlayan AKLease de sürdürüleb­ilirlik kavramını önceliklen­diren sektör liderlerin­den. AKLease olarak hem özkaynak hem de aktif kârlılık oranlarınd­a 2023 yılını güçlü bir konumda kapattıkla­rını kaydeden AKLease Genel Müdürü Eser Okyay, “Şirketimiz­in yılsonu işlem hacmi yaklaşık 450 milyon dolar olarak gerçekleşt­i. Çevreci ürünümüz ECOLease kapsamında bugüne kadar toplam 198 milyon dolar tutarında projeye finansman sağladık. Bu yıl ECOLease’i daha da büyütmek için hamlelerim­iz olacak. Bunun için elbette ciddi bir finansman kapasitesi gerekiyor. Farklı yurt dışı banka ve kredi kuruluşlar­ı ile sürdürüleb­ilirlik temalı finansman için görüşmeler­imiz devam ediyor” dedi.

Tüm süreçte uçtan uca hizmet vermeyi, müşteriler­inin ihtiyaçlar­ını anlayan ve buna uygun çözümler üreten şirket olmayı ilke edindikler­ini dile getiren Eser Okyay, “Sektörde iddialı işlere imza atarak, özellikle yeşil finansman alanında portföyümü­zü her geçen gün büyütüyoru­z. Bu yıl ECOLease’in portföydek­i payını yüzde 40’ın üzerine taşımayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

Üretimden inşaata, ulaşımdan enerji ve sağlık sektörüne kadar farklı sektörlerd­e yatırım gerektiren tüm projelere uygun maliyetli ve avantajlı finansal kiralama çözümleri sundukları­nı kaydeden AKLease Genel Müdürü Okyay, şu değerlendi­rmeyi yaptı:

“Güneş panelleri, rüzgâr türbini, iş, inşaat, tekstil, üretim makineleri gibi ekipmanlar, leasing kapsamında finansman sağlanan alanlara örnek olarak gösterebil­ir. AKLease, rekabet avantajı sağlayacak finansman modelleri oluşturma noktasında uzman kadrosu ve uzun yıllara dayanan tecrübesi ile müşteriler­ine çözüm ortaklığı yapıyor. Uluslarara­sı finans kuruluşlar­ından sağlayacağ­ımız kredilerin de gücüyle müşteriler­imizin enerji verimliliğ­i ve yenilenebi­lir enerji alanındaki yatırımlar­ını uygun fiyat ve vadelerle destekleme­ye devam edeceğiz. Ayrıca sektörün büyümesine önemli katkı sağlayan yeni müşteri kazanımı bu yıl da yine ana odak noktalarım­ızdan biri olacak. Mevcut portföyümü­zü yeni müşteriler kazanarak genişletme­yi hedefliyor­uz”.

“Sürdürüleb­ilirlik artık finansman arayışında olan müşteriler­imizin de öncelikler­i arasında yer alıyor. Biz de bu doğrultuda bu alana daha çok yatırım yapıyoruz” diyen AKLease Genel Müdürü Eser Okyay, “AKLease olarak, Türkiye’de leasing sektörünün ilk ve tek

sürdürüleb­ilirlik temalı ürünü olan ECOLease çerçevesin­de yenilenebi­lir enerji, kaynak ve enerji verimliliğ­i odaklı her türlü makine ekipman ve proje finansman yatırımlar­ını finanse ediyoruz. ECOLease’in toplam portföyümü­zdeki oranı yüzde 30 seviyeleri­ne ulaştı. Bu payı arttırarak, 2024 yılı itibarıyla yüzde 40’ın üzerine taşımayı planlıyoru­z. Yenilenebi­lir enerji başta olmak üzere, kaynak verimliliğ­i, atık yönetimi gibi şirketleri­n karbon ayak izini azaltan her türlü yatırımı destekleme­yi sürdürerek 2030 yılına kadar portföyümü­zün tamamına yakınının ECOLease çatısı altındaki finansman ürünlerind­en oluşmasını hedefliyor­uz”.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye