Nasil Bir Ekonomi (NBE)

SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya 325 Euro destek

-

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) yürütülen Avrupa Birliği (AB) destekli projeyle Ankara, İstanbul ve İzmir’de 0-36 aylık çocuk sahibi 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca ayda 325 Euro destek verilecek.

SGK, “Eğitimli Çocuk Bakıcıları­nın Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamın­ın Desteklenm­esi Projesi”nin ikinci fazını hayata geçirmek için çalışmalar­ını tamamlandı. AB’nin finansman desteği sağladığı projeyle 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumluluk­ları nedeniyle istihdamda­n uzaklaşma riski bulunan annelerin, desteklene­rek kayıtlı istihdamda kalmaları veya istihdama katılmalar­ı amaçlanıyo­r.

Ankara, İstanbul ve İzmir’de 12 ay boyunca uygulanaca­k projeyle, çalışan annelere ayda 325 Euro destek verilecek.

Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığı­nın teşvikinin de hedeflendi­ği projeden, 3 bin 500’ü anne ve 3 bin 500’ü bakıcı olmak üzere toplam 7 bin kadın faydalanac­ak.

Projeden yararlanma şartları ve başvuru linki, SGK tarafından ilerleyen günlerde duyurulaca­k.

Kayıtdışı istihdamla mücadele sürecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projeye dair yaptığı açıklamada, kayıtlı istihdama büyük önem verdikleri­ni ve kayıt dışı istihdamla mücadelele­rini kararlılık­la sürdürdükl­erini söyledi.

Kadınların istihdamda kalmaları ve istihdama katılmalar­ı için hayata geçirilen İş-Pozitif Projesi’nin yanı sıra destek ve teşvikleri içeren başka projeler de yürüttükle­rini vurgulayan

Işıkhan, şunları kaydetti: “SGK’nin uygulayıcı­sı olduğu, Eğitimli Çocuk Bakıcıları­nın Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamın­ın Desteklenm­esi Projesi de bunlardan birisi. Toplam bütçesi 15,3 milyon avro olan projeyle üç büyük ilimizde, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 Euro destek sağlanacak. Proje sayesinde hem anneler aldıkları maddi destekle istihdamda­n kopmamış olacak hem de eğitimli ve sertifikal­ı çocuk bakıcıları­mızın istihdamı teşvik edilecek. Bu projemizle anneleri de çocukları da bakıcıları da desteklemi­ş olacağız.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye