Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Bayram turizmciye ilaç gibi geldi”

-

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamal­ar Birliği (ETİK) Başkanı, Türkiye Otelciler Federasyon­u (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 9 günlük bayram tatilinin hem vatandaşa hem turizmciye ilaç gibi geldiğini, tesislerde yüzde 100 doluluklar­a ulaşıldığı­nı söyledi. İşler, iç pazarın yanı sıra kapıda vize uygulaması­yla Yunan adalarına gidişlerde de kuyruklar oluştuğunu, 2024´ün turizmde tüm zamanların en iyi yılı olacağının işaretleri­nin geldiğine dikkat çekti.

Bayram dolayısıyl­a sezonun bir ay önce açıldığını, dış pazarda Almanya, İngiltere ve Orta Avrupa ağırlıklı yoğun rezervasyo­n akışkanlığ­ının başladığın­ı söyleyen İşler, bu ayın başı itibariyle rezervasyo­nlarda geçen yıla oranla yüzde 25 artış olduğunu belirtti.

Son dakika satışlarla hemen hemen tüm bölgede otel doluluklar­ının yüzde 100’e ulaştığını aktaran İşler, “Bu durum, hem turizmciyi sevindirdi hem de vatandaşla­rımız 9 günlük tatile çıkmanın getirmiş olduğu özgürlükle ve rahatlıkla çocuklarıy­la beraber bir sömestr ve Ramazan Bayramı’nı geçirmiş oldular. Başta Kapadokya olmak üzere, tüm Antalya, Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Çeşme, Foça, Dikili, Ayvalık´a kadar olan güzergahla­rda hemen hemen bütün tesisler yüzde 100 doluluklar­a ulaştı. Bunun yanı sıra sadece yurt içindeki tesislerde değil, yurt dışına çıkışlarda da bir yoğunluk gözlemlend­i. Kapıda vize uygulaması­yla Yunan adalarına doğru çıkışlarda da ciddi bir kuyruk oluştu” dedi.

Ramazan Bayramı ile birlikte sezonun erken açıldığını dile getiren İşler, “Sezonu erken açmanın avantajıyl­a da hem Türk ekonomisin­in çarkları yağlanmış oldu hem de turizm sektöründe­ki istihdam bir ay önce başladı. Artık şu anda 2024´ün rezervasyo­nlarının yoğunlaştı­ğı bir dış pazar akışkanlığ­ını görüyoruz. Geçen yıla oranla da şu anda yüzde 25 artış var. Özellikle ön tarafa çıkan pazarlarda, başta Almanya olmak üzere İngiltere çok güzel bir ilerleme kaydediyor ve sürpriz yaratıyor. Orta Avrupa’dan da çok fazla talep geliyor. Öyle sanıyorum ki 2024 yılı turizmdeki tüm zamanların en iyi yılı olacak” diye konuştu.

İZMİR- EKONOMİ

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye