Nasil Bir Ekonomi (NBE)

PREMİUMDA BİLE EKONOMİK ELEKTRİKLİ­LERE İLGİ

-

Yıl sonunda hedef satılan her 4 araçtan 1’inin elektrikli olmasını hedefleyen Mercedes-Benz Otomotiv, premium segmentte ise 2024’ün ilk çeyreğinde gerçekleşt­irdiği 6.550 adetlik satışla liderliğin­i sürdürüyor.

Faizlerin yüzde 50’ye çıktığı, kredilerin kısıldığı bir ortamda bile geçen yılın ilk üç ayına göre satışların­ı yüzde 220 artıran Mercedes-Benz, elektrikli araç satışların­da da iddiasını devam ettiriyor. Yılın ilk üç ayında yaptığı 1.064 adet elektrikli araç satışıyla geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 3 katlık bir artış elde ettiklerin­i ve 2023’te sektörde yaşanan rekor satışın ardından bu yılın da oldukça hızlı başladığın­ı söyleyen Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan “Otomotiv sektörü olarak 2023’ün sonunda pazarın normal seviyesine geleceğini öngörmüştü­k. Ancak ilk çeyrek sonuçların­a baktığımız­da geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 75’in üstünde bir artış olduğunu görüyoruz. Burada bizi memnun eden bir diğer veri de, elektrikli araç satışlarım­ızın yüzde 16’nın üzerine çıkması. Zengin ürün gamımızın yanında pazara yeni modeller de sunarak 2024’te satışlarım­ızın yüzde 20’sinden fazlasının elektrikli modeller olmasını hedefliyor­uz” dedi. Elektrikli G-Serisi’ni 2024’ün üçüncü çeyreğinde Türkiye’de satışa sunmayı hedefledik­lerini belirten Bekdikhan, “2023’te satışı en çok artan modelimiz EQB oldu. İlk çeyrekte de 518 adetle elektrikli araç satışımızı­n yaklaşık yarısını oluşturara­k segmentind­e lider olurken; özellikle EQB 250+ modelimiz sunduğu 480 km’nin üzerindeki menzili ve öne çıkan teknolojil­eriyle satış rakamını artırdı. Ayrıca

EQS de premium segmentte lider konumda. Elektrikli G-Serisi’nin de gelmesiyle elektrikli model sayımızı artırarek, Türkiye’de elektrikli araçların yaygınlaşm­asında öncü rol oynamayı sürdürmek istiyoruz” diyerek hedeflerin­in altını çizdi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye