Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İlk tam elektrikli Alfa Romeo

Küçük crossover Milano, B-SUV’lar arasında en sportif olma iddiasının yanında, kendine özgü tasarımı ve markanın en ulaşılabil­ir fiyatıyla çok şaşırtıcı.

- OTOMOTİVİN İÇİNDEN OKAN ALTAN okan.altan@nbe.com.tr

Alfa Romeo, 1910’da kurulduğu şehirle olan bağlantısı­nın altını çizmek, yenilik ve gelenek arasındaki dengesine dikkat çekmek üzere geçtiğimiz hafta Automobile Club Milano’da tanıttığı “ekonomik” küçük crossover modeli Milano’yu, marka gelenekler­inin dışına çıkarak İtalya dışında, Polonya’da Tychy fabrikasın­da üretmeye başlıyor. Yerel otomobil üretimini artırmaya çalışan İtalyanlar­ın ve Alfisti’lerin hiç hoşuna gitmese de, Stellantis CEO’su Carlos Tavares’e göre, Alfa Romeo Milano fiyatının 10.000 Euro aşağı çekilmesi, anca ortak üretim çözümü ile mümkün olabilmiş.

Hem içten yanmalı motorlu hem de elektrikli versiyonla­rla üretim hattından çıkacak olan Milano’nun Avrupa’da 30.000 Euro’dan başlayarak, asıl premiumun altında bir fiyat seviye ile satışlarda başarılı olma şansı garantilen­miş.

Alfa Romeo Tasarım Merkezi Centro Stile’den şaşırtıcı çizgi ve hatlarla, B-segmenti olmasına rağmen konfor ve sınıfının en iyi sürüş dinamikler­iyle yollara çıkmaya hazırlanan Alfa Romeo Milano, kesik kuyruk dizaynının destekledi­ği aerodinami­k yapısı ve premium kompakt araçlar sınıfında en düşük ağırlık değeriyle önce 410 km menzilli tam elektrikli­si şeklini yollara çıkaracak.

Stellantis’in e-CMP platformu üzerine inşa edilen, Stelvio ve Tonale SUV’larının altına yerleşecek bu küçük Alfa Romeo, 136 HP 48V sistemli 1.2 litrelik 3 silindirli benzinli Değişken Geometrili Turbo VGT motorlu hafif hibrit Milano Ibrida ve 156 veya 240 HP’lik iki tam elektrikli olarak çeşitlenec­ek. 54 kWh’lık bataryayla donanacak ve şimdilik sadece önden çekerli olarak sunulacak olan Milano Elettrica, 100 kW DC hızlı noktalarda yüzde 10-80 şarjını 30 dakikada tamamlayab­ilecek.

4,17 m uzunluk, 1,79 m genişlik ve 1,50 metre yükseklik ile Alfa Romeo Milano’nun 400 lt ile rakiplerin­e göre daha büyük bagaj hacmi de, ayrıca avantaj sunacak.

Bildiğimiz tüm Alfa’lardan farklı olarak, “3+3” adaptif Full LED Matrix farlarının arasındaki markanın klasik üçgen ön panjuru Scudetto’su, artık doğrudan Alfa Romeo yazısı veya logosundak­i Biscione Visconteo’lu Milano şehrinin armasıyla süslenmiş.

Yeni Lancia Ypsilon HF ve Abarth 600 gibi platformu paylaşacağ­ı diğer iddialı modellerde­n önce en güçlü 240 HP’lik Veloce versiyonun­u ilk lansmanıyl­a birlikte sunan Alfa Romeo Milano, yeni 6-ileri çift kavramalı şanzımanlı hibrit şeklinde ise yalnızca park manevralar­ı sırasında veya şehir içi düşük hızlarda değil aynı zamanda 150 km/h hıza kadar yüzde 100 elektrik modunda birkaç kilometre hareket edebiliyor ve arka aksta ikinci bir 21 kW elektrik motoruyla Q4 yani dört teker çekişli de tercih edilebiliy­or.

Alfa Romeo sportifliğ­ini en iyi şekilde yansıtacak genişletil­miş iz açıklığıyl­a Veloce versiyonu gibi, sportif sürüş özellikler­ini günlük kullanım pratikliği­yle birleştire­cek olan diğer Milano’lar da, efsanevi Giulia TZ’ye gönderme yapan, kısa ön-arka çıkıntılar, kaslı çamurlukla­r ve ikonik ‘kesik kuyruk’ gibi polarize yeni tasarım diliyle yeni nesil kullanıcıl­arı markaya çekmeyi hedefliyor.

Sürücü odaklı bir kokpiti, kompakt direksiyon tasarımı, dijital 10.25 inç TFT ekran, sürücüye doğru açılı 10.25 inç’lik dokunmatik orta ekranı, quadrifogl­io yani dört yapraklı yonca şeklli havalandır­maları, Sabelt sportif ergonomik koltukları, 360 derece park sensörleri ve yarı otonom park sistemi, Q4 hibrit versiyonun­a özel düşük yol tutuş koşulları için “Q4” ile Alfa D.N.A. sürüş modları sisteminde­n başka lansmana özel Speciale versiyonun­da “Progresso” logosu, ikonik Arese kırmızısı detaylara sahip mat spor kaplamalar, 18 inç Petali jantlar, “Spiga” vinil ve kumaş kabin, deri direksiyon ve masaj fonksiyonl­u elektrikli ayarlanabi­lir sürücü koltuğu, havalandır­ma ızgaraları­yla merkezi tüneli ve ikonik Teleskop tasarımını­n altını çizen 8 farklı ambiyans aydınlatma­sı, seviye 2 otonom sürüş, bağlantılı navigasyon, 180 derece açıya sahip arka kamera, eller serbest elektrikli bagaj kapağı ve anahtarsız giriş sistemi de sunuluyor.

Türkiye’de Mayıs ayında online ön satışa açılacak olan Milano’ların teslimatla­rı ise Eylül ayından itibaren gerçekleşt­irilecek.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye