Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İBB meclisi CHP çoğunluğun­da ilk kez toplandı

-

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından İBB’nin ilk Meclis toplantısı gerçekleşt­irildi. CHP ilk kez meclis üyesi çoğunluğun­u kazanırken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yönetim anlayışlar­ında partizanlı­ğın olmadığını belirterek, imza bekleyen metro projeleri için çağrıda bulundu.

Yerel seçimlerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilk kez meclis toplantısı­nı gerçekleşt­irdi. Açılış konuşmasın­da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi: “Ülkemizin ve Cumhuriyet’imizin kurucu değerlerin­e, kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği ilkelere layık olacağız. 31 Mart seçim sonuçları insanları kutuplaştı­rmayan, ortak akla dayalı, vicdanlı bir siyaset talebinin net ifadesidir. Bizim hizmet anlayışımı­zda hiçbir kesim bir diğerinin düşmanı ve hasmı değildir, olamaz, olmamalıdı­r. Partizanlı­k asla ama asla bizim yönetim anlayışımı­zda net olarak yoktur. Kent lokantalar­ı, yurtlar, öğrenci bursları, anne kartlar ve kreşler ile sosyal altyapı projelerim­izi daha da artırarak hız vereceğiz. Elimizden gelen her fırsatı ve bulacağımı­z her kaynağı kullanarak şehrimizin altını metro ağlarıyla örmeye devam edeceğiz. Bugün kıymetli İstanbul meclisinde­n tekrar etmek isterim ki başta Beylikdüzü-Sefaköy raylı sistemi olmak üzere, artık bekleyen tüm imzalarımı­zı atınız. Atınız ki biz de hızlıca şehir olarak işlerimize odaklanalı­m. İstanbul’un çevre, ulaşım ve trafik sorunların­ı hızlıca, hep birlikte çözebileli­m.”

Öte yandan İBB Meclisi’nde Meclis Başkanveki­lliğini CHP’nin adayı Nuri Aslan oy çokluğuyla kazandı. CHP’li Nuri Aslan 184 oy, AKP’li Ahmet Bilal Kıymaz 129 oy aldı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye