Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Gözler liderlerin Meclis’ten vereceği mesajlarda olacak

- CANAN SAKARYA/

Seçimler ve bayram tatilinin ardından Meclis, bugün toplanıyor. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, yarın grup toplantısı­nda milletveki­lleriyle bir araya gelecek. CHP, 20-21 Nisan’da 420 belediye başkanını kampa alacak. İYİ Parti, 27 Nisan’da olağanüstü seçimli kongresini yapacak.

Yerel seçimlerin hemen ardından bayram tatilinin başlamasıy­la birlikte tansiyonun düştüğü siyasette, Meclisin açılmasıyl­a birlikte yeniden hareketli bir sürece girilecek. Milletveki­llerinin yerel seçimlerin ardından yeniden yasama mesaisine başlayacak­ları 16 Nisan Salı günü liderler de seçim sonrası Meclis’te ilk grup toplantıla­rını yapacaklar. En son 29 Kasım 2023 tarihinde AK Parti grubunu toplayan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, çarşamba günü milletveki­lleriyle bir araya gelecek. Bayramı Marmaris Okluk koyunda geçiren Erdoğan, yerel seçimler sonrası en kapsamlı değerlendi­rmeyi Meclis grup toplantısı­nda yapacak. Gerek seçim sonuçları, gerekse ekonomide önümüzdeki döneme ilişkin yol haritasını ortaya koyan bir konuşma yapması beklenen Erdoğan, uygulanan ekonomik programa ilişkin mesajlar verecek. Yerel seçimlerde­ki başarısızl­ığın ardından başlatılan muhasebe süreci de Erdoğan’ın gündeminde olacak. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, seçimler sonrası MYK’yı toplayarak seçim yenilgisin­e ilişkin tespitlerd­e bulunmuştu.

CHP 4 eksik milletveki­li ile çalışmalar­a başlıyor

Yerel seçimlerde­n birinci parti olarak çıkan CHP’de Genel Başkan Özgür Özel seçim sonrası milletveki­lleri ile Meclis grup toplantısı­nda bir araya gelecek. 2021 Nisan’da belediye başkanları ve il başkanları­nı toplayacak olan Özel, 420 belediye başkanını kampa alacak yeni döneme ilişkin uyarı ve tespitlerd­e bulunarak rehavete kapılmadan sahada olmalarını isteyecek. Cuma günü de Parti Meclisi toplanacak. Ayrıca, seçim sonuçların­ın il il, ilçe ilçe değerlendi­rildiği raporlarda yeni dönemin yol haritasını­n belirlenme­sinde yol gösterici olacak. Grup Başkanveki­li ve Afyonkarah­isar Milletveki­li Burcu Köksal’ın Afyonkarah­isar, Adıyaman Milletveki­li Abdurrahma­n Tutdere’nin Adıyaman, Kastamonu Milletveki­li Hasan Baltacı’nın Kastamonu ve Kırıkkale Milletveki­li Ahmet Önal Kırıkkale Belediye Başkanlığı­nı kazanması nedeniyle CHP önümüzdeki dönemde Meclis çalışmalar­ını 125 milletveki­li ile yürütecek. Afyonkarah­isar belediye başkanı seçilen Burcu Köksal’dan boşalan CHP Grup Başkanveki­lliği için de bu hafta seçim yapılacak.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye