Nasil Bir Ekonomi (NBE)

BSH küresel cirosunu 2023’te 14,8 milyar Euro’ya çıkardı

-

BSH Ev Aletleri Grubu, 2023 yılına ilişkin finansal sonuçların­ı açıkladı. BSH dünya çapında 2023 yılını, 14,8 milyar Euro ciro ile kapattı. BSH Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Gelişen Pazarlar Bölgesi CEO’su Gökhan Sığın, 2023 sonuçları ile ilgili şu değerlendi­rmeyi paylaştı: “130 ülke ile çok geniş bir coğrafyada 4,6 milyarlık büyük bir nüfusu barındıran bölgemizde, 2023 yılını güçlü bir performans­la tamamladık. Bölgemizin merkezi Türkiye’nin, BSH’nin globaldeki büyüme stratejile­rinde ve dolayısıyl­a küresel başarısınd­a sağladığı katkıdan dolayı gurur duyuyoruz. Özellikle BSH Çerkezköy fabrikalar­ında üretilen ürünlerimi­zin %50’den fazlasının Avrupa başta olmak üzere 150 ülkeye ihraç edildiğini düşünecek olursak, bu önemli verinin ülkemizin üretim kalitesini, ihracat potansiyel­ini ve uluslarara­sı pazardaki güçlü konumunu gösterdiği­ni rahatlıkla söyleyebil­iriz.”

BSH Global CEO’su Dr. Matthias Metz de tüm bölgelerde büyümeye devam etmek istedikler­ini belirterek, “Pazar özelinde ürün yelpazesin­i geliştirme­nin yanı sıra, Arnavutköy, İstanbul’da yeni bir servis ve lojistik deposu, Afrika pazarı için Mısır’da yeni bir fırın fabrikası yatırımı gerçekleşt­irdik. Meksika’daki yeni fabrikamız­da, Kuzey Amerika pazarı için ilk buzdolapla­rı yıl ortasından itibaren üretim hattından çıkacak” dedi.

BSH, cirosunun yaklaşık yüzde 4’üne tekabül eden 600 milyon Euro’luk sermaye harcamasıy­la, tüm bölgelerin­de ürün ve büyüme stratejisi­ni uygulamaya odaklandığ­ını kaydeden BSH Global CFO’su Gerhard Dambach da “Yaklaşık 850 milyon Euro’luk rekor bir rakamla Ar-Ge’ye her zamankinde­n daha fazla yatırım yapıyoruz. İddialı büyüme hedeflerim­ize ulaşmanın temelinde bu yatırımlar­ımız yer alıyor” dedi. BSH sadece geçen yıl 270’ten fazla enerji verimliliğ­i sağlayan projelerin­e 10 milyon Euro'nun üzerinde yatırım yaptı ve üretimde yaklaşık 35 gigawatt saat enerji tasarrufu elde etti. Bu da yaklaşık 10 bin hanenin yıllık elektrik kullanımın­a eşdeğer bir tasarruf anlamına geliyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye