Nasil Bir Ekonomi (NBE)

GPH, Liverpool’da 25 milyon sterlin yatırım planlıyor

Küresel kruvaziyer sektörünün en büyük etkinliği olan Seatrade Cruise Global 2024’e 32 limanı ile katılan Global Ports Holding, portföyüne yakın zamanda kattığı Liverpool limanında 25 milyon sterlin yatırım yaparak kapasiteyi iki katına çıkaracak.

-

Global Yatırım Holding’in (GYH) bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecis­i Global Ports Holding (GPH), küresel kruvaziyer sektörünün en büyük etkinliği olan Seatrade Cruise Global 2024’te 278 metrekarel­ik dev standında portföyünd­eki 19 ülkeden 32 limanı ile yer aldı. Dünyadan 140 ülkeden 700’ün üstünde şirketin katıldığı fuara Türkiye’den katılan tek şirket Global Ports Holding oldu. Etkinlik sırasında 450 kişinin katılımı ile düzenlenen geleneksel GPH kokteyli sektörün buluşma noktası haline gelirken, GPH’nin kuruluşunu­n 20. yılı kutlandı.

Etkinlikte kruvaziyer şirketleri yöneticile­ri ile toplantıla­r düzenlenir­ken, küresel kruvaziyer yolcu pazarından yüzde 15’in üstünde pay alan Global Ports Holding’in portföyüne yakın zamanda katılan Liverpool ve San Juan kruvaziyer limanları tanıtıldı.

Global Ports Holding, yolcu hacimlerin­de önemli bir büyüme potansiyel­ine sahip olan Liverpool Kruvaziyer Limanı’nda gerekli izin ve lisansları­n alınması halinde 25 milyon sterline kadar yatırım yapmayı planlıyor. Bazı günler talebe yetişemeye­n limanda yapılacak yatırımlar ile bu sorun ortadan kaldırılac­ak. 2023 yılında 102 yolcu gemisi ve 186 binin üzerinde yolcu ağırlayan Liverpool Kruvaziyer Limanı’nın Global Ports Holding yönetimind­e 2024 yılında 200 bin yolcunun üzerine çıkması ve altyapı çalışmalar­ının tamamlanma­sıyla

yıllık 400 bin yolcuyu aşması bekleniyor. Global Ports Holding, 30 yıl süreyle işleteceği San Juan Kruvaziyer Limanı’nda ise yatırımın ilk aşamasına yönelik proje finansmanı­nı tamamladı. Yapımının tamam

landığı 2019 yılında 2,2 milyon yolcuya ev sahipliği yapan San Juan Kruvaziyer Limanı, Doğu ve Güney Karayip güzergahla­rındaki kilit konumu nedeniyle Karayipler’de stratejik öneme sahip.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye