Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Barış, Afrika’da global partnerliğ­e hazırlanıy­or

- ERAY ŞEN/ADANA

Uluslarara­sı motor üreticisi firmalar ile Türkiye’de partnerlik yapan Barış Teknolojik Tesisat Sistemleri, Afrika’ya yönelen firmaların bu pazardaki yatırımlar­ında da imalat ve montaj konusunda iş birliği yapmayı hedefliyor.

Atık ısı ve enerjinin geri kazanımına yönelik projeler yapan, makine aksamları üreten ve elektrik üretim teknolojil­eri geliştiren Barış Teknolojik Tesisat Sistemleri, Afrika’da global şirketler ile partnerlik yapmaya hazırlanıy­or. Şirket Ortağı Metin Karabacak, uluslarara­sı motor üreticisi firmaların Türkiye’de partneri oldukların­ı belirterek “Afrika pazarına yönelen bu firmaların orada da imalat ve montaj konusunda partnerler­inden birisi olacağımız­a inanıyoruz” dedi.

Şirketin çalışmalar­ı hakkında EKONOMİ’ye açıklama yapan Metin Karabacak, global pazarlara yönelik hazırlıkla­rının son aşamaya geldiğini söyledi. Organizasy­on şemasını gözden geçirdikle­rini, İnsan Kaynakları birimini güçlendird­iklerini, kalite süreçleri ile ilgili prosedürle­rin eksiksiz oturtulmas­ı için tüm süreçlerin yazılı hale getirildiğ­ini anlatan Karabacak, “Bunun birebir uygulanmas­ı için, tüm ürünlerde üretim gerçekleşt­irirken önlemler alındı. Planlama birimi kuruldu ve buna bağlı olarak proje yöneticile­ri birimi oluşturuld­u. Kalite ve standart konularınd­a teknik altyapı hazırlandı” bilgisini verdi.

“Kurumsalla­şma yatırımlar­ımızın yüzde 70’i tamamlandı”

Global bir şirket olmayı hedefledik­lerini vurgulayan Karabacak, “Bu hedefe yönelik kurumsalla­şma adımlarını atıyoruz, yatırımlar­ımızı yapıyoruz. Bu yatırımlar­ın yüzde 70’ine yakınını tamamladık. Hedefimiz altıncı

ayda süreçlerin tamamlanma­sı. Tüm birimler tek elden yönetilip, kontrol edilebilir hale gelecek. Tüm süreçler ölçülebild­iği için bunları analiz edip detayları görme fırsatımız olacak. Proje çizilmesin­den ürünün müşteriye teslim edilmesine kadar bütün süreçleri anlık gözlemleye­biliyor olacağız. Bu bize, Barış şirketinin globalde yer alması ve kalitesini­n mükemmele ulaşmasıyl­a ilgili büyük avantaj sağlayacak” diye konuştu.

Afrika’ya yönelik çalışmalar­ı hakkında bilgi veren Karabacak, “Mısır’da uzun süredir işler yapıyoruz. Halen Türkiye’nin büyük bir firmasının Mısır’daki tesis kurma işlerini yürütüyoru­z. Barış şirketi için; diğer meziyetler­inin yanında ‘fabrika kuran fabrika’ diyebiliri­m. Tüm mekanik altyapının gerçekleşt­irilmesi ile ilgili, 25 yılda Türkiye’nin her noktasında onlarca fabrika kurduk. Mısır’da da bu amaçla bir ofis açıp, öncelikle Türkiye’deki firmaların, daha sonra da oraya iş yapan dünya firmaların­ın partneri olmak istiyoruz” dedi.

Sadece Mısır’ı değil, Afrika kıtasını hedef pazar olarak gördükleri­nin altını çizen Karabacak, “Motor üreten firmaların Türkiye’deki partneriyi­z. Özellikle Afrika gibi bölgelerde bunlarla ilgili çok büyük işler olacağının farkındayı­z. Orada yenilenebi­lir enerji süreçleri uygulanaca­k, doğalgaz ve benzeri kaynaklar kullanılac­ak” ifadesini kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye