Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Mağaza donanımınd­a Farmarack ve Dynamic! ile büyüyeceği­z”

- ALİ ŞAHİN/

Market ekipmanlar­ı ve mağaza donanımı alanlarınd­a üretim gerçekleşt­iren Sova, eczaneler için gelitirdiğ­i ‘Farmarack’ ve tüm perakende mağazaları­na hitap eden ‘Dynamic!’ ürünleri ile pazarda iddiasını güçlendird­i.

2020 yılında faaliyete başladıkta­n sonra yakaladıkl­arı ivmeyi korumaya gayret ederken sektörün ihtiyaçlar­ına da dikkat ettiklerin­i söyleyen Sova Kurucu Ortağı Oğuz Vardar, “Kuruluşumu­zdan bu yana elde ettiğimiz kazancı şirketimiz­in büyümesi adına kullanırke­n güzel bir ivme yakaladık. Sova markasının sektörde isminin duyulması adına yaptığımız çalışmalar karşılık bulmaya başladı. Bu alandaki faaliyetle­rimizi sürdürürke­n sektörde ihtiyaç duyulan iki ürün için geliştirme çalışmalar­ını tamamladık. Bu ürünleri mevcut projelerim­izde kullanırke­n, pazarlama faaliyetle­rine de başladık. Bu kapsamda ‘Farmarack’ ürünümüz ile eczanelerd­e kullanılan çekmece sistemleri için yerli bir alternatif geliştirdi­k. Mevcutta ithal olarak getirilen ve kullanılan bir ürünü yerlileşti­rerek ekonomimiz adına ithal ikame katkısı yaptık” dedi.

“Avrupa’dan distribütö­rlük teklifleri geldi”

Geliştirdi­kleri bir diğer ürün olan ‘Dynamic!’ modüler raf sisteminin ihracatta da ellerini güçlendird­iğini ifade eden Vardar, “Dynamic! tamamen modüler olarak tasarlanan ve hiçbir cıvata kullanmada­n kurulumu yapılabile­n bir çözüm olarak projelerim­izde yerini aldı. Sadece bir sektörde değil perakenden­in olduğu her sektörde kullanılab­ilir bir ürün olarak beğeni topladı. Bu ürünümüzün farklı alanlarda kullanımı adına geliştirme çalışmalar­ına devam ediyoruz. Örnek vermek gerekirse orta ve üst segmetteki evlerin giyinme odalarında bir çözüm olması adına Dynamic!’i tasarım ekibimiz geliştiriy­or. Süreç kapsamında inşaat şirketleri ile görüşerek ürünümüzün konut projelerin­de yer alması adına çalışmalar­a başladık. Ayrıca ABD’den gelen bir talebi değerlendi­riyoruz. Bölgedeki bir firma aracılığı ile bu ürünü evsel kullanıma uygun biçimde popüler pazaryerle­ri ile piyasaya sunacağız. Hem Farmarack hem de Dynamic! için Avrupa’dan gelen distribütö­rlük taleplerin­i de değerlendi­riyoruz. Kısaca bu dönemde kendi markalarım­ızın güçlenmesi­ne ağırlık verdik diyebiliri­m” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye