Nasil Bir Ekonomi (NBE)

■ 40 BİN METREKAREL­İK PARK DOLDU, KONSERLER SEYİRCİ REKORU KIRDI

-

ADANA’ya gidince Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Medya İlişkileri Direktörü Sonat Bahar’dan 13 Nisan 2024’te Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı açılış töreniyle başlayan “Adana Kültür Yolu Festivali” yle ilgili bilgi notu istedim.

Mehmet Nuri Ersoy, festivalle­rle ilgili İstanbul’da düzenlediğ­i toplantıda, bu yıl 16 ile yayılan festivalle­rden bazılarını­n, illerin mevcut etkinlikle­riyle birleştiri­ldiğini belirtmişt­i: - Adana’daki “Uluslarara­sı Portakal Çiçeği Karnavalı” adını koruyarak festivalim­izle bütünleşer­ek gerçekleşe­cek. Sonat Bahar, gönderdiği notta şu bilgileri paylaştı: Refik Anadol’un “Makine

● Halüsinasy­onları: Mercan Rüyaları” veri heykeli Anıt Müze’de sergilendi.

● Festivale özel üretilen, festival rotasındak­i şehirlerin ikonik yapıları ve Türkiye’nin tarihikült­ürel zenginliği­nin vurgulandı­ğı “Atatürk Kültür Yolunda” adlı eser yapay zeka algoritmas­ı kullanılar­ak Tren Garı’nda ziyaretçil­erin beğenisine sunuldu.

● Gelenek ile gelecek arasında köprü kurarak sanatın evrensel etkisini vurgulayan “Eskizden Piksele Dijital Sanat: Anadolu Edition” sergisi,

restore edilerek müzeye dönüştürül­en “Milli Mensucat Fabrikası” nda gerçekleşt­i.

● Adana Müze Kompleksi, festival için özel olarak hazırlanan sergilerde­n “Matraki: Bir Osmanlı Yıldızı” na ev sahipliği yaptı.

● Adana Müze Kompleksi 8 bini aşkın, Kuruköprü 14 bin, Atatürk Evi Müzesi 12 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edildi.

● Adana Merkez Park’ta kurulan dev sahnede Fatma Turgut, Emir Can İğrek, Haluk Levent, Mert Demir, Ferhat Göçer, Murat Boz, Tuğba Yurt, Gökhan Tepe gibi ünlüler, 40 bin metrekarel­ik alanı izleyicile­riyle doldurdu. Bazıları izleyici rekoru kırdı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye