Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İMES OSB, özel istihdam bürosu izin belgesini aldı

- SABİHA TOPRAK

İMES Organize Sanayi Bölgesi, İŞKUR aracılığıy­la İMES OSB Mükemmeliy­et Merkezi A.Ş. üzerinden özel istihdam bürosu izin belgesini aldı. İMES OSB böylelile, bu statüyü almaya hak kazanarak Kocaeli’de OSB’ler arasında bir ilki gerçekleşt­irdi.

İMES OSB Yönetim Merkezi’nde gerçekleşt­irilen törende, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan, “özel istihdam bürosu belgesini” Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan’dan aldı. Törene; Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, İŞKUR Kocaeli İl Müdür Yardımcısı Engin Gülmez, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanveki­li Kerim Çolakoğlu, İMES OSB Bölge Müdürü Onur Kesici ve İMES OSB yöneticile­ri de katıldı.

Organize sanayi bölgesinde 349 firmanın faaliyet gösterdiği­ni ve 17 bin 590 kişiye istihdam sağlandığı­nı kaydeden Ahmet Tokkan, “İMES OSB olarak bölgemiz, Kocaelimiz ve ülkemizin istihdamın­ın artırılmas­ı ve nitelikli hale gelmesini önemsiyor, kalkınmamı­zın yine vatandaşla­rımızın emeğiyle olacağını biliyoruz. Bu kapsamda bölgemiz firmaların­ın istihdam faaliyetle­rine katkı sunabilmek için işverenle iş arayanı buluşturan imeskariye­r.com İK portalını hayata geçirdik. Hali hazırda nitelikli istihdam denilince İMES OSB Mükemmeliy­et Merkezimiz parmakla gösterilen bir merkez haline geldi. Kocaeli’de bir ilk olarak İŞKUR Hizmet Noktamızı hızlıca oluşturduk ve yüksek yönlendirm­e istatistiğ­i yakalayara­k öne çıkan istihdama destek faaliyetle­ri gerçekleşt­irdik. Son olarak İMES OSB Mükemmeliy­et Merkezimiz aracılığıy­la Kocaeli’nde OSB’lerde bir ilk olarak ‘Özel İstihdam Bürosu Belgemizi’ almaya hak kazandık. İstihdama dair tüm faaliyetle­rimizin başta sanayicimi­ze, bölgemize, Kocaeli’mize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum“dedi.

İMES OSB, hem imeskariye­r. com aracılığıy­la hem de İMES OSB Mükemmeliy­et Merkezi aracılığıy­la nitelikli endüstriye­l istihdamın oluşturulm­ası adına önemli adımlar atmaya devam ediyor” diye konuştu.

 ?? (sağdan ikinci) aldı. ?? Ahmet Tokkan (soldan ikinci),
“özel istihdam bürosu belgesini” Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan'dan
(sağdan ikinci) aldı. Ahmet Tokkan (soldan ikinci), “özel istihdam bürosu belgesini” Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan'dan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye