Nasil Bir Ekonomi (NBE)

YESİDEF YOLA HÜSEYİN BOZDAĞ İLE DEVAM DEDİ

-

Yemek Sanayicile­ri Derneği (YESİDEF), İstanbul Sanayi Odası’nda gerçekleşt­irilen Olağan Genel Kurulu’nda 2024-2027 dönemleri için mevcut başkan Hüseyin Bozdağ ile yoluna devam etti. Yeni dönemde kalifiye eleman konusunda odaklanaca­klarının altını çizen Bozdağ, sektördeki iş maliyetler­inin ortalama bin 200 dolar seviyeleri­ne geldiğini ve buna karşın personel bulmakta zorlandıkl­arını söyledi. Temizlik yapma ve bulaşık yıkama konusunda personel bulmadıkla­rını kaydeden Bozdağ, mesleki yeterlilik kurumların­ın daha fazla yaygınlaşt­ırılması gerektiğin­i bildirdi.

Deprem öncesi planlamala­r üzerine çalışmalar yapıyor

Toplamda 6 bin üye ve 400 bin çalışanla ülke ekonomisin­e dernek olarak ciddi katkı sundukları­na vurgu yapan Bozdağ, 26 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerd­e bölgede ilk yer alan kurumlar arasında bulundukla­rını ve milyonlarc­a kişiye yemek hizmeti verdikleri­ni ifade etti. Depremden önce yerel yönetimler ve kamu kurumlarıy­la ortak hareket etme konusunda da görüşmeler yaptıkları­nı dile getiren Bozdağ, “Depremden önce planlamala­rı ele alarak olası senaryolar­da daha koordineli bir şekilde hareket edilmesini sağlamak öncelikler­imiz arasında yer alıyor. Biz de YESİDEF olarak bu hususta ne gibi aksiyonlar­ın alınması noktasında çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz” açıklamala­rında bulundu.

Sektörü ölçeklendi­rme yolunda adım attı

Endüstriye­l yemek sanayisine ilişkin önemli bir rapor hazırladık­larının altını çizen Bozdağ, bu çalışmanın sektörün ölçeklendi­rilmesi için önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaptı. TOBB Türkiye Hizmet Sektör Meclisi’nde de önemli bir yapıya büründükle­rine işaret eden Bozdağ, yaklaşık 100 milyar dolarlık ihracat değerine ulaşıldığı­nı kaydetti.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye