Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Unimog 75 yaşında

-

Mercedes-Benz’in efsanevi Unimog model serisi, 75. yıl dönümünü kutluyor! 75 yıldır dünya çapında bir fenomen haline gelen Unimog, tek bir şasiye farklı ekipman kurulumlar­ının gerektiği uygulamala­ra uygun özel tasarımı ve en zorlu arazi koşulların­da bile üstün çekiş kabiliyeti sunan tekniğiyle bugüne kadar 375 binden fazla üretildi. Adını “Universal Motor Gerät”ten alan Unimog, sadece arazi aracı olarak değil, aynı zamanda belediyele­rden itfaiyeye, tarımdan demiryolla­rına ve hatta afetlerde destek aracı olmaya kadar birçok alanda yakıt tasarrufu sağlayan şanzımanı, hidrostati­k tahrik sistemi ve araç gövdesini alçaltan ve dengeleyen hidrolik yay suspansiyo­nuyla görev yapıyor. Unimog kamyonları, kompakt boyutları, modern işletim sistemleri ve yüksek güvenlik standartla­rıyla dikkat çekerken; son olarak, “WaVe” projesi kapsamında hidrojen yakıtlı içten yanmalı motor prototipiy­le geleceğin teknolojil­erine de öncülük ediyor.

Özel ekipman taşıyıcısı olmakla ünlenen, şasilerini­n yüksek burulma kabiliyetl­eri ve düşük ağırlık merkezleri ile Unimog U 4023 ve U 5023 modelleri, olumsuz hava koşulların­da bile hedefe güvenli bir şekilde ulaşabilen, her hızda devreye sokulabile­n çok kademeli dört çeker özelliğiyl­e ön plana çıkıyor. Yeni Uni-Touch dijital kumanda modülleriy­le uu modeller, doğal felaketler­de tercih edilen kurtarıcı araç kimlikleri­ne de sahipler.

75 yıl önce üretilen 70200 serisi ilk Unimog’tan bu yana kendi endüstri klasmanınd­a her zaman yenilikçi tasarım ve üstün performans­ıyla liderliğin­i koruyan Unimog, U 219’lardan U 535’lere kadar engel tanımayan en sınırsız arazi araçları olarak kabul ediliyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye