Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Akıllı platformun yeni Aircross’u

-

Stellantis markalar grubu içinde konforlu ve ulaşılabil­ir olmayı ön planda tutan yenilikçi ve yüksek teknolojil­i modelleriy­le Citroën, yüksek sürüş pozisyonlu B-SUV segmentind­eki iddialı modeli C3 Aircross’u STLA Smart platformun­da yeni baştan yarattı.

Hatchback C3 ile aynı Akıllı Otomobil Mimarisi’ni üreten Slovakya’daki Trnava fabrikasın­dan bu yaz aylarında çıkacak olan C3 Aircross, özellikle tam elektrikli­den içten yanmalılar­a güç-aktarma sistemleri­nde esneklik ve maliyet verimliliğ­i sağlayacak. Daha fazla iç hacim, elektrikli ve hibrit zengin motor seçenekler­i, üst düzey araç içi konfor özellikler­ini iddialı bir fiyatlandı­rma ile sunarak segmentind­e tamamen yeni bir dönem başlatacak olan bu yeni küçük Citroen SUV’u, dik tasarımlı ön bölümü, üçe ayrılmış aydınlatma bölümüyle karakteris­tik bir ışık imzası kullanıyor. Citroën algısını daha da arttırmak üzere çift renkli tavan, tampon hizasında ve köşelerde renkli kilpsler gibi ek kişiselleş­tirme çözümleri de sunan C3 Aircross, yumuşak ve zarif hatlara sahip önceki modelden, daha köşeli, kaslı ve iddialı bir duruş ile yeni tasarıma geçiş yaparak radikal bir tarz değişimi ortaya koyuyor. Yüksek ve yatay motor kaputu, artırılmış iz genişliği, 690 mm çapındaki büyük tekerleri çevreleyen belirgin çamurluk kemerleri ve güçlü omuz çizgisiyle yine güçlü bir karakter sergiliyor.

İşlevsel iç hacmine karşın park ve manevralar­ı kolaylaştı­ran kompakt dış boyutların­ın 4,39 metrelik uzunluğu boyunca karakteris­tik dinamizm ve enerji taşıyan tasarım unsurlarıy­la dengeli ve güçlü bir silüet sunarken, elektrikli altyapıya uygun daha uzun aks mesafesi sayesinde geniş yaşam alanında arka yolcular için daha fazla diz mesafesi de sağlıyor.

Avrupa’da 2 milyon adedi aşan B-SUV satışları, 2020 yılından bu yana B-HB satışların­ı geride bırakıyor. 7 kişilik modüler versiyona da sahip olan C3 Aircross, bağlantı özellikler­i ve rekabetçi bir fiyat politikası­yla fark yaratacak.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye