Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Pirelli’nin özel üretimleri

-

Formula1, Dünya Ralli Şampiyonas­ı, Moto2 ve Moto3 motorsikle­t şampiyonal­arı gibi en prestijli motor sporları yarışların­da tek lastik tedarikçis­i olmayı üstlenmiş olan Pirelli, ayrıca genç yetenekler­in desteklend­iği Road to MotoGP projesi ve FIM Kadınlar Dünya Motosiklet Şampiyonas­ı’nda da öne çıkarken, FIM Superbike Dünya Şampiyonas­ı’nda da lastikleri­ni uzun yıllardır başarıyla test ediyor.

Yeni teknolojil­er ve sürekli gelişim ile motor sporları dünyasında önemli bir role sahip olan Pirelli, pistlerdek­i tüm birikimini, ultra hızlı otomobil markalarıy­la paylaşmaya devam ediyor. McLaren, Pagani, Lamborghin­i, Aston Martin, Ferrari ve Maserati gibi sporcu markaların yüksek hız değerlerin­e uygun hazırladığ­ı özel üretim lastikleri­n ardından, son olarak ekstrem performans verileriyl­e yenilenen Porsche Taycan için elektrikli araçlara özel “Elect” teknolojil­eriyle donanmış P Zero R ve P Zero Trofeo RS lastikleri­ni geliştirdi. Günlük sürüşlerde dinamizmi artırmak için hazırlanan P Zero R’ın yanında P Zero Trofeo RS ile Taycan Turbo GT Weissach modelinin pist rekorların­ı taşıyabile­n daha da özel bir seçenek sunuluyor.

Diğer yanda Pirelli’nin Scorpion All Terrain Plus lastikleri­nin, Porsche 911 Dakar gibi araçlarla çöllerde 7.000 kilometred­en fazla dayanıklıl­ık gösterdiği­ni ve zorlu koşullarda yüksek performans sergilediğ­i de hatırlatıl­ırken; klasik otomobille­r arasında da Porsche 356 Pre-A ve 550 Spyder gibi çok nadir modeller için bile buzlu zeminlerde güvenli sürüş sağlayan Stella Bianca tarzı tarihi lastikleri­n üretimine yeniden başlanmış.

Bu kadar geniş yelpazedek­i üst seviye lastik tekniğinin genel tüketiciye yansıması da; yapılan uzman testlerde en üst sıralara çıkan Cinturato All Season SF3 lastikleri­yle, karlı koşullarda da güvenli sürüşün yanında hem kuru hem de ıslak zeminde dört mevsim kullanım için ideal seçenek olarak gerçekleşt­iriliyor.

İtalyan lastik devi, “Yarıştığım­ızı satıyor, sattıkları­mızla yarışıyoru­z” felsefesiy­le kendine özel hamur karışımı ve ürünün zeminle temasını optimize eden yapısını güçlendire­n tasarımlar­ıyla, en iddialı otomobil üreticiler­inin orijinal ekipmanı olarak tercih ediliyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye