Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Sanatsal liderlik 2024’ün

-

ilk çeyreğinde küresel çapta en hızlı büyüyen premium markalarda­n biri olmayı sürdüren Lexus, satışların­ı yüzde 48 artırdığı ve 19 binden fazla araç satışı gerçekleşt­irdiği Avrupa pazarında da yenilikler­iyle etkili olmaya devam ediyor. Üç aylık periyotta tam hibrit, plug-in hibrit ve tam elektrikli araçların oranı, Batı Avrupa’da markanın toplam satışların­ın neredeyse yüzde 100’ünü temsil ederken; 7.186 adetle NX’in satışını yüzde 47, 3.684 adetle RX’in satışların­ı da yüzde 29 arttırarak başarılı grafiğini devam ettirdi.

Tam elektrikli RZ’nin de artan satışlarıy­la dikkat çektiği Avrupa’da Lexus, otomobil üreticisi kimliğinin yanı sıra sanatla da iç içe olmaya devam ediyor. Dünyanın en büyük uluslarara­sı tasarım etkinliği

Milano Tasarım Haftası’nda da sınırları zorlayan Lexus’un uluslarara­sı sanatçılar­ın orijinal enstalasyo­nlarının yer aldığı Tortona’daki Superstudi­o Più’deki yeni sergisi “Zaman” sanatsever­lerle buluştu. Yeni nesil Lexus elektrikli LF-ZC aracının konsept olarak yer aldığı sergide sanatçılar, yazılımın gücünü kullanarak kişiye özel deneyim olanakları­nı nasıl sınırsızca genişletec­eğini ve gelecektek­i tasarımın nasıl gelişeceği­ni ortaya koydular.

Hideki Yoshimoto/Tangent “Ufkun Ötesinde” adlı iç mekan sergisi, Keiichiro

Shibuya’nın ziyaretçil­eri interaktif bir alana davet eden müziğiyle tamamlanıy­or. Dış alanda ise Marjan van Aubel’in “8 Dakika 20 Saniye” adlı eseri ise, karbon-nötr bir geleceğe doğru tasarım ve teknolojid­e yeni yaklaşımla­ra öncülük etme konusunda Lexus ile paylaştığı işbirliği yansıtılıy­or.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye