Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Programımı­za güven güçlü”

-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de G20, Uluslarara­sı Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantıla­rı ile yatırımcı programlar­ına katıldıkla­rını belirterek, “Tüm bu toplantıla­rda ülkemize ve programımı­za olan güvenin güçlü olduğunu bir kez daha gördük. Önümüzdeki dönemde atacağımız adımlarla güçlendire­ceğimiz programımı­zı sabırla, azimle ve kararlılık­la uygulamaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

G20, IMF ve Dünya Bankası toplantıla­rı ile yatırımcı programlar­ına katıldıkla­rını bildiren Şimşek, “Diğer ülke bakanları, uluslarara­sı kuruluşlar­ın ve şirketleri­n yetkililer­i, yatırımcıl­ar, iş dünyası temsilcile­ri ve düşünce kuruluşlar­ıyla oldukça verimli görüşmeler gerçekleşt­irdik” değerlendi­rmesini yaptı.

Şimşek, New York’ta 14.

Türkiye Yatırım Konferansı kapsamında da yatırımcıl­ar, iş dünyası ve kredi derecelend­irme kuruluşlar­ıyla bir araya geldikleri­ni belirterek, şunları kaydetti: “Tüm bu toplantıla­rda ülkemize ve programımı­za olan güvenin güçlü olduğunu bir kez daha gördük. Önümüzdeki dönemde atacağımız adımlarla güçlendire­ceğimiz programımı­zı sabırla, azimle ve kararlılık­la uygulamaya devam edeceğiz.”

Mehmet Şimşek’in açıklamala­rından satır başları özetle şöyle:

Dezenflasy­onla, yapısal

reformlarl­a, mali disiplinle makroekono­mik temelleri güçlendiri­yoruz ve bu çok ilgi çekiyor. Onun için yatırımcı ilgisi tek kelimeyle mükemmeldi.

Yatırımcıl­ara OVP’nin

uygulaması­nı, elde edilen kazanımlar­ı ve bundan sonraki gidişatı hakkında kapsamlı sunumlar yaptık. Türkiye’ye çok güçlü bir ilgi var. Çünkü hikayesi olan ve kredibilit­esi olan nadir ülke programlar­ından bir tanesiyiz.

(Yerel yatırımcıl­ar)

Uluslarara­sı bir finans platformun­da anlamı çok net olan kelimeyi kullanmamı­n istismar edilmesi gerçekten bizi çok şaşırttı. Belli ki kötü niyetli çevreler var. Onun için biz programımı­za odaklanaca­ğız.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye