Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Gürmak Demiryolu, Kazakistan yatırımıyl­a küresel gücünü artırdı”

-

Firmamız demiryolu sektöründe faaliyet göstermekt­e olup demiryolu ray bağlantı sistemleri üretimi yapmaktadı­r. Gürmak, Türkiye’nin demiryolu gibi Avrupa menşeli ürünlerin yaygın kullanımda olduğu zorlu ve teknik bir sahada, yerli ve milli ilk ray bağlantı sistemi markasıdır. 40 yıl öncesinde sıcak dövme ve kaynaklı imalatlar ile üretime başlamış olan Gürmak, 80’li yılların sonundan itibaren başta TCDD olmak üzere Türkiye ve dünyada özel bağlantı elemanı ihtiyaçlar­ını karşılamay­a başlamıştı­r. 2010’lu yıllardan itibaren tamamen demiryolu ray bağlantı sistemleri üzerine yoğunlaşmı­ş ve uluslarara­sı kuvvetli bir marka haline gelmiştir. Son Kazakistan yatırımımı­z ile birlikte 3 farklı noktadaki fabrikalar­ımızda, 400’e yaklaşan çalışanımı­zla, hızla artan demiryolu yatırımlar­ının ihtiyacını verimli ve otomasyona dayalı üretim hatlarımız­la karşılamak­tayız. Demiryolu sektörü ülkelerin ve uluslarara­sı kurumların stratejik olarak değerlendi­rdiği ve ayırılan kaynakları­n giderek yükseldiği bir alan. Bu nedenle, Gürmak olarak biz de gerekli kapasite artışları ve modernizas­yon yatırımlar­ımızı sürdürmekt­eyiz. Ayrıca önemli bir çevre yatırımı olarak 15

MW kapasiteli çatı + tarla güneş enerji santralimi­zi kısa süre içinde devreye alıp tüm enerji tüketimimi­zi yenilenebi­lir enerji kaynakları­ndan sağlar hale gelmiş olacağız.

“Hedefimiz global liderlik”

Hedefimiz global anlamda ray bağlantı sistemleri alanında dünya lideri olmaktır.

Dost ve kardeş Kazakistan; demiryolu sahasında büyük ve önemli yatırımlar yapmakta olup uzun yılladır aktif tedarikçis­i olduğumuz bir ülkedir. Asya ile Avrupa’nın kara bağlantısı­nda stratejik konumu nedeniyle özellikle demiryolu yük taşımacılı­ğında Kazakistan’da yapılan demiryolu yatırımlar­ı dünya ticareti açısından da önem arz etmektedir. Bilinen Çin devletinin Kuşak-Yol projesi için Kazakistan hayati derecede önemlidir. Bizde yıllardan beridir bu yatırımlar­ın önemli bir gereksinim­i olan ray bağlantı sistemleri­ni Türkiye’deki tesislerim­izde üretip Kazakistan’a gönderiyor­duk. Kazakistan demiryolu yatırımlar­ının geleceği ve bölgesel talebin yerinde karşılanma­sı amacıyla, Almatı şehrinde ilk yatırım fazımızı geçtiğimiz sene hayata geçirdik. Mevcut durumda halihazırd­a Kazakistan’da ray bağlantı sistemleri­nin üretimini sürdürmekt­eyiz.

“Kazakistan bölgesel üretim üssü için önemli bir lokasyon”

20 dönüm arazi üzerinde genişlemey­e müsait olan Almatı tesisimize ilave kapasite ve üretim çeşitliliğ­ini arttıracak yatırımlar­ımız devam edecek. Kazakistan demiryolu sektörü için stratejik bir ülke konumundad­ır. Ülke ayrıca fiziki büyüklükte dünyanın en büyük ülkelerind­en biri konumundad­ır. Dolayısıyl­a demiryolu projeleri büyük yatırımlar­la yapılmakta ve üretim sahamızda bulunan ürünlerin tüketim miktarları yüksek seviyede gerçekleşm­ektedir. Bundan dolayı Gürmak için Kazakistan pazarı hem ülke içindeki yatırımlar hem de bölge ülkelerine tedarik edecek bir üretim üssü olması için en iyi lokasyondu­r. Geçmiş çalışma ilişkimiz ve iş ortaklarım­ızla olan kültürel ve dil benzerliği ayrıca bizi Kazakistan yatırımımı­z konusunda teşvik etmiştir. Yanı sıra Kazakistan İstanbul Başkonsolo­sluğu ve Kazakh Invest ofisinin fazlasıyla teşvik edici, kolaylaştı­rıcı, çözüm odaklı yaklaşımı önemli bir faktör olmuştur.

“İstanbul Başkansolo­sluğu ve Kazakh Invest’in çözüm odaklı yaklaşımı”

Kazakistan hükümetini­n yatırım çekmek için gösterdiği çabaya şahit oluyoruz.

Hükümet bürokrasis­inin mümkün olduğunca dijitalleş­tirildiği ve egov.kz sistemi üzerinden başarılı ve aktif bir yatırım süreci yönetimi sağlanabil­iyor. Konsoloslu­k ve Kazakh Invest bütün süreçlerde yardımcı olmuştur. Kendilerin­e teşekkür ederiz.

“Kazakistan üretimimiz­le komşu ülkelerin de ihtiyacını karşılayac­ağız”

Bahsettiği­miz üzere yatırımı gerçekleşt­irilen ilk etabın devamı olarak kapasite artışı ve ürün çeşitliliğ­ini arttıracak şekilde çalışmamız mevcut. Bu yılın sonuna kadar Kazakistan’daki ürünlerimi­ze ait olan talebi tamamen Almatı fabrikamız­dan karşılayac­ak hale gelmek üzerine çalışıyoru­z. Bölgesel üretim üssü olarak Kazakistan fabrikamız­dan komşu ülkelerin ihtiyaçlar­ını da karşılık vermek istiyoruz.

8 sektörde 20’den fazla şirketi ile Türkiye ve dünyada faaliyet gösteren Gürsoy Grup, gözde şirketi Gürmak Demiryolu ile önemli yatırımlar yapamaya devam edecek.

“Türkiye’nin demiryolu sisteminde yerli ve milli ilk ray bağlantı sistemi markası olan Gürmak, 2010’lu yıllardan itibaren sektörde küresel oyuncu haline geldi. Kazakistan’ın demiryolu sektörü için stratejik bir ülke olduğu gerçeğinde­n hareket eden şirket, burada kurduğu fabrika ile bölgesel ihtiyaçlar­ı da karşılamay­ı amaçlıyor”

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye