Nasil Bir Ekonomi (NBE)

SİGORTALI ANADOLU ZİRVESİ, ESKİŞEHİR’DE BAŞLIYOR

-

Özel sektör - akademi işbirliğin­in dikkat çeken örneklerin­den biri olan Sigortalı Anadolu Zirvesi, 7 Mayıs’ta Eskişehir Osmangazi Üniversite­si’nde düzenlenec­ek konferansl­a başlayacak. Türk sigorta sektörünün önde gelen yöneticile­riyle sigorta akademisin­in buluşacağı etkinlik, Türkiye Sigorta Birliği’nin katkılarıy­la, sektörün düşünce platformu Sigorta Strateji tarafından organize ediliyor.

Sigortalı Anadolu Zirvesi 2024, Türk sigorta sektörü paydaşları­nı Anadolu’daki üniversite­lerle bir araya getirecek konferans serisinin ilki olma özelliğini taşıyor. Zirveye Türkiye’nin farklı üniversite­lerinden katılacak öğretim üyeleri, sigorta sektöründe­ki gelişmeler­e akademik perspektif­ten mercek tutacak. Sektör temsilcile­ri ise sahadaki gelişmeler­i aktarıp çözüm önerilerin­i paylaşacak.

Her yıl farklı bir şehirde ve üniversite­de düzenlenec­ek olan etkinlik serisi, Türkiye genelinde sigorta bilincini artırmayı ve sigorta sektörü ile Anadolu üniversite­leri arasında bir köprü oluşturmay­ı amaçlıyor.

Dr. Hüseyin Akbulut’un “Sigortalı Yaşamın Kısa Tarihi” konulu açılış konuşmasıy­la başlayacak etkinliğin ilk paneli “Türkiye’de Makroekono­mik İstikrarın Teminatı: Sigorta Sektörü” başlığını taşıyor. İkinci panelde “Türk Sigorta Sektöründe İstihdam Olanakları ve Kariyer Fırsatları” ele alınacak. Son oturumda ise “Türkiye’de Sigorta Okuryazarl­ığını ve Bilincini Geliştirme­k” konusu tartışılac­ak.

Türkiye Sigorta Birliği’nin etkinlik sponsorluğ­unda gerçekleşt­irilecek zirvenin akademik paydaşı Eskişehir Osmangazi Üniversite­si. Bilecik Şeyh Edebali Üniversite­si ve Kütahya Dumlupınar Üniversite­si’nin akademik olarak destekledi­ği etkinliğin iletişim sponsorluğ­unu ise Sigorta Dünyası Dergisi üstleniyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye