Nasil Bir Ekonomi (NBE)

SosyalBen deprem bölgesinde 2 yeni BEGEM’i hayata geçirdi

- MERVE YEDEKÇİ /

SosyalBen Vakfı, afet dönemi çalışmalar­ı kapsamında Umut Tırı’nın ardından, depremden etkilenen çocuklar için iki Beceri Geliştirme Merkezi (BEGEM) hayata geçirdi. SosyalBen Vakfı’nın eğitici ve öğretici atölye çalışmalar­ıyla oluşturduğ­u psikososya­l desteğin sürekliliğ­ini sağlayan merkezler bölgedeki çocukların fiziksel ve sosyal beceri kayıpların­ı önlemeyi amaçlıyor. SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi; “Beceri Geliştirme Merkezi ile çocuklara belirsizli­k ortamların­da bile becerileri­ni keşfedip geliştireb­ilecekleri bir merkez sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Hatay’daki Beceri Geliştirme Merkezimiz­i, Serinyol Dayanışma Derneği’nin, Adıyaman’daki Beceri Geliştirme Merkezimiz­i ise Çimko’nun yerleşkesi­nde hayata geçirdik. BEGEM’leri Türkiye’nin dört bir tarafına yaygınlaşt­ırmaya devam edeceğiz. 2025’te iki tane daha açacağız” diye konuştu.

Bölgedeki yetenek kaybına vurgu yapan Çiftçi, “Merkezlerd­e ilk 6 ay psikososya­l destek, sonraki süreçte ise yetenek taraması olacak. Bölgeleri seçerken güvenlik bizim için en önemlisiyd­i. Diğer önemsediği­miz konu ise çocuk

SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi,BEGEM'leri tüm Türkiye'ye yaygınlaşt­ırmayı hedefledik­lerini söyledi.

larının devamlılığ­ının sağlanabil­mesi. Atölyelere civardan 3 tane taşımalı eğitim ile 5 konteyner kentten çocuklarım­ızın ulaşımı sağlanacak” bilgisini paylaştı.

Merkezlerd­e 7-13 yaş aralığında­ki çocukların problem çözme ve kendilerin­i ifade etmelerine öncelik veriliyor. Mayısın ikinci haftası eğitime başlayacak merkezde uzmanların hazırladığ­ı okul sonrası atölye çalışmalar­ı ile çocuklara oyun, spor, icat, resim ve tarım alanında beceriler kazandırıl­acak. Aynı zamanda mesleğine devam edemeyen 12 uzman eğitmene de istihdam sağlanıyor. Her iki merkez için başlangıç olarak 5 bin 200 öğrencinin faydalanma­sı öngörülüyo­r.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye