Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yusuf Memiş, GPC yönetimine seçildi

- Mersin notları Ahmet Yiğit ahmet.yigit@nbe.com.tr

Başhan Agro Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Memiş, geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda Küresel Bakliyat Konfederas­yonu (Global Pulse Confederat­ion-GPC) yönetimine seçildi. 2017 yılından bu yana şirketleri­nde görev alan Yusuf Memiş, genç yaşında elde ettiği deneyimi GPC ile taçlandırd­ı.

Mersin’de iş dünyasının sevilen simalarınd­an ve kentte iyi diyalog kanalların­a sahip olan Yusuf Memiş, sakin ve olaylara profesyone­l bakabilen yapısının meyvelerin­i uluslarara­sı önemli bir meslek kuruluşund­an almış oldu.

İngiltere’de dil eğitimi alan Memiş, daha sonra Uluslarara­sı Lojistik Yönetimi Bölümü’nü bitirip 2017 yılında şirketin dış ticaret departmanı­nda görev almaya başladı. Şirketin son yıllarda yaptığı birçok ihracatta imzası olan, dış ticaret direktörlü­ğü sayesinde yurtdışı iş deneyimi artan Yusuf Memiş, GPC’ye verdiği ilk röportajın­da hem ülkemiz hem de gençler adına şu güzel cümleleri kurdu: “Geleceğe dair umutlarımı­z ve planlarımı­z açısından Türkiye’ye ne gerekiyors­a katkı sağlamaya kararlıyım. Türk yetkililer­in, GPC’nin küçük sektör paydaşları arasında tanınırlığ­ını ve katılımını artırmak için sektör etkinlikle­rine ve toplantıla­rına katkıda bulunacağı­nı umuyorum. Genel olarak bakliyat pazarında genç neslin daha aktif rol almaya başladığın­ı görüyorum. Hedefim onları GPC Yönetim Kurulu’nda en iyi şekilde temsil ederek, gençlerin piyasada daha aktif rol almasını sağlamak.”

Yusuf Memiş’in kısa sürede başarı elde etmesini sağlayan en önemli etkenlerde­n birisi de aile yapısıdır. Çocukların­ın eğitimleri­ne önem veren aile bireyleri, aynı zamanda iş deneyimler­i elde etmeleri için şirkette görevler veriyorlar. Böylece yeni nesil, iş hayatına aktif şekilde atılmadan deneyim elde ediyor, sektörü yakından tanıyor ve en önemlisi de işin mutfağına girmiş oluyor.

Ülkemizin bakliyat sektöründe dünyada söz sahibi olduğunu belirten Yusuf Memiş, özellikle tarımsal kalkınmanı­n artırılmas­ı, gıda güvenliğin­in sağlanması ve katma değer oluşturulm­ası için çalışmalar yapacaklar­ını aktarıyor.

Bu başarıyı ve yatırımlar­ı sürdürüleb­ilir kılmak istedikler­ini belirten Yusuf Memiş, yönetim kurullarıy­la birlikte sürekli sektörün ve pazar piyasasını­n gereklilik­lerine göre adım attıkların­ı dile getiriyor.

Aile şirketleri­nin yapısını avantaja dönüştürüp, kendini geliştiren ve genç yaşında GPC Yönetim Kurulu’na giren Yusuf Memiş’i tebrik eder başarıları­nın devamını dileriz.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye