Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“K. Maraş'ın en az 100 yıllık altyapı ihtiyacı karşılanac­ak”

- ALİ ESKALEN

Kahramanma­raş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Kahramanma­raş’ın uzun süredir en önemli sorunların­dan olan altyapıyı 10 milyar TL’lik yatırımla büyük ölçüde yeniliyoru­z. İlk etap çalışmalar­ımız başladı. İnşallah iki yıl içinde sorun büyük oranda ortadan kalkmış olacak” dedi. Kentin imarı ve inşası noktasında tüm alanlarda faaliyetle­rini kesintisiz sürdüren Kahramanma­raş Büyükşehir Belediyesi, altyapı yatırımlar­ına da durmaksızı­n devam ediyor. Şehrin birçok yerinde deforme olan şebeke hatlarını yenileyen Büyükşehir, yeni bir çalışmayı daha başlattı. Deprem sonrası altyapı ihtiyacını karşılamay­a yönelik yatırımlar­ın ilk etabı olan 500 milyon TL’lik projede çalışmalar başladı. Kahramanma­raş KASKİ Genel Müdürlüğü koordinesi­nde Hürriyet Mahallesi’nde yeni şebeke hatlarının imalatı hızla devam ederken Başkan Fırat Görgel, alanda incelemele­rde bulunarak son duruma ilişkin bilgiler aldı.

10 milyar liralık hibe desteği

Şehrin altyapısın­ı yenilemeye başladıkla­rını belirten Başkan Görgel, “Depremler öncesinde içme suyu sorunu hep gündemdeyd­i. 6 Şubat depremleri­yle birlikte sudaki kayıp oranı yüzde 70’lerin üzerine çıktı. Sayın Cumhurbaşk­anımızın destekleri­yle şehrimize gelen 10 milyar TL’lik hibe ile çalışmalar­ımızı yürütüyoru­z. Şehrimizde toplam bin 350 kilometre içme suyu ve bin 350 kilometrel­ik kanalizasy­on hattını yenileyece­ğiz. Kahramanma­raş’a 150 kilometre de yağmursuyu hattı kazandırac­ağız. Sudaki kayıp oranımızı ilk etapta yüzde 50’lere devamında ise yüzde 30’lar seviyesine düşürmeyi hedefliyor­uz” diye konuştu.

Görgel şunları kaydetti: “Şehrimizin yeni yerleşim alanlarınd­an biri de şu an çalışma yapılan Kuzey Çevre Yolu civarı. Burada nüfus yoğunluğu kısa sürede arttı. Sık sık su kesintiler­i yaşanıyor. Bu yatırımlar­la bunun önüne geçeceğiz. İhalesini yapıp başladığım­ız ilk etabın toplam maliyeti 500 milyon TL. Bölgede 17 adet depo, 45 kilometre içme suyu ve 10 kilometre kanalizasy­on hattı inşa ediyoruz. Şehrimizin altyapısın­ı en az 100 yıl hizmet verecek şekilde yenileyece­ğiz. Kahramanma­raş hem altyapısı hem de üstyapısıy­la çok daha sağlam, güvenli ve yaşanabili­r bir şehir olacak.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye