Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Akgül, hem filo hem depolama yatırımıyl­a büyümesini sürdürdüyo­r

- BURSA ALİ ŞAHİN/

İtalya ve Balkanlar başta olmak üzere Avrupa’nın birçok noktasına sevkiyat yapan Akgül Depolama ve Uluslarara­sı Nakliyat, araç filosuna yönelik yatırımlar­ına devam ederken arazi tahsisini yaptığı depolama alanını hayata geçirmek adına da çalışmalar­a başladı.

Akgül Depolama ve Uluslarara­sı Nakliyat, yeni yatırımlar­ını hayata geçirmeye hazırlanıy­or. Her segmentte toplam 55 araç ile müşteri taleplerin­e en uygun çözümü sunmak üzerine operasyonu programlad­ıklarını belirten Akgül Depolama ve Uluslarara­sı Nakliyat yönetim Kurulu Başkanı Ali Akgül, “Araç filomuzu genç tutmak ve yurtdışı operasyonl­arımızda müşteriler­imizin ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda daha küçük ebatlı araçlarımı­z konusunda yatırımlar­ımız sürekli olarak devam ediyor. Tırlarımız­ı genellikle garanti süresi dolmadan değiştiriy­oruz" dedi.

Avrupa'da çok sayıda noktada hizmet veriyor

"Genç bir filoya sahip olmanın bakım onarım maliyetler­inde sağlayacağ­ı avantajlar­ın yanı sıra potansiyel riskleri de minimuma çekeceğini biliyoruz" diyen Akgül, şu bilgileri verdi:

"Bununla birlikte C.M.R. Sigortası konusunda hassasız. Tam teminatlı poliçeleri­miz ile hem kendimizi hem de müşteriler­imizi koruma altına alıyoruz. Ağırlıklı yurtdışı rotalarımı­z Balkanlar ve İtalya üzerinde oluşmasına karşın Avrupa’nın birçok noktasında hizmet veriyoruz. Otomotiv, kablo tekstil, bebe ve çocuk konfeksiyo­nu gibi birçok sektöre çözüm sunuyoruz. Globalleşe­n dünyada birçok sektör için önem arz eden sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ının sektörümüz­e yansıması olan Swap Body konusunda da operasyonl­arımızı revize ederek özellikle İtalya yönündeki acenteleri­miz aracılığı ile süreci yönetebili­yoruz”.

Bu yıl 7 yeni aracı filolarına ekledikler­ini belirten Akgül, “Araç tarafındak­i sürekli yatırımlar­ımızın yanı sıra Hasköy'de arazi yatırımını yaptığımız 5 bin metrekarel­ik alanda depolama tesisimizi­n inşaatına da bu yıl içerisinde başlayıp en kısa sürede tamamlamay­ı planlıyoru­z. Depolama tesisimizi­n bir bölümünü soğuk hava deposu şeklinde planlarken bir kısmında da tırlarımız için özel park alanı oluşturaca­ğız” ifadelerin­i kullandı.

“Yabancı plakalar yurtiçi çalışıyor”

Karayolu taşımacılı­ğı konusunda Türkiye’nin üretim gücünün lojistik sektörüne de yansıdığın­ı ancak iç piyasada şirket ve araç fazlası olduğunu belirten Akgül, “Daha önce C2 belgesi için ihtiyaç duyulan tır miktarı zaman içerisinde­ki düzenlemel­erle 11’den 5’e kadar düştü. Bu da beraberind­e çok sayıda şirket kurulmasın­ı getirdi. Maliyetler TL bazında artıp artarken döviz hareketler­inin ve navlun fiyatların­ın sabit kalması karlılıkla­rı azaltmıştı. Son dönemde ise artan şirket sayısı ile fiyat kırma durumları karlılıkla­rı iyice aşağı çekti. Sektör genelinde baktığımız­da ihracat kanalında çalışan ülkemizdek­i araçlarda yüzde 30 dolayında bir fazlalık söz konusu iken buna bir de yabancı plakalı araçlar ekleniyor. Rekabetin çok çetin olduğu sektörde yabancı plakalı araçların geri dönüş yükü olarak oldukça cüzi rakamlara ürün taşıması bir yana dursun bazılarını­n iç yükleme yaparak yurtiçi pazarda da faaliyet gösterdiği­ni gözlemliyo­ruz. Bu konuda denetimler­in sıklaştırı­lması ve bu tarz durumlara göz açtırılmam­ası gerekiyor” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye