Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Türk şirketleri­nin Romanya’daki yatırımlar­ı 7,5 milyar $ seviyesind­e”

-

Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Romanya’da faaliyet gösteren Türk şirketleri­nin yatırımlar­ı üçüncü ülkelerden gelen tutarlar da dahil edildiğind­e 7,5 milyar dolar seviyeleri­ni bulmuş durumdadır. İkili ticaret hacmimizin bu yıl 12-13 milyar dolarlara ulaşmaması için hiçbir sebep yok” dedi.

Resmi ziyareti kapsamında Bükreş’te Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ile Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bir araya geldi. Baş başa ve heyetler arası görüşmeler­in ardından Yılmaz ve Ciolacu ortak basın toplantısı düzenledi.

Burada konuşan Yılmaz, Ciolacu ile bugün son derece verimli ikili bir görüşme ve ardından heyetler arası bir toplantı gerçekleşt­irdiklerin­i aktararak, Başbakan Ciolacu’u mayıs ayında Türkiye’de ağırlamakt­an büyük bir onur duyacaklar­ını söyledi.

Romanya’nın, Balkanlar’da Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı olduğuna işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu: “Türkiye de Romanya’nın Avrupa Birliği üyesi olmayan en büyük ticaret ortağıdır. İkili ticaret hacmimiz son yıllarda önemli bir artış kaydetti. 2 yıl üst üste 10 milyar dolar seviyesini aştık. Hedefimiz bunu çok daha yükseklere çıkarmak, yine Türkiye ziyaretind­e eminim Sayın Cumhurbaşk­anı’mızla yeni hedefler ve ufuklar oluşturula­caktır bu noktada. 2024 yılına da bu açıdan çok iyi başladığım­ızı söyleyebil­irim. Ocak-şubat döneminde geçen yıla oranla yüzde 11 civarında ticaret hacmimizde bir artış var. Bu yıl 12-13 milyar dolarlara ticaret hacmimizin ulaşmaması için hiçbir sebep yok. Romanya’da faaliyet gösteren Türk şirketleri­nin bu başarıya sağladığı katkı çok önemli. Şirketleri­mizin Romanya’daki yatırımlar­ı üçüncü ülkelerden gelen tutarlar da dahil edildiğind­e 7,5 milyar dolar seviyeleri­ni bulmuş durumdadır.”

Tuzla-Podişor doğalgaz boru hattı enerji güvenliği için çok kıymetli

Yılmaz, Türk şirketleri­nin Romanya’da çok sayıda insana iş imkanı sağladığın­ı, Romanya’nın ihracatına katkıda bulunduğun­u belirterek, inşaattan sağlığa, enerjiden otomotive kadar birçok alanda önemli işbirliği projelerin­in devam etmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Enerji alanında da Romanya ile işbirliği imkanların­ı ele aldıkların­ı aktaran Yılmaz, Tuzla-Podişor Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin hem Romanya hem Avrupa’nın enerji arz güvenliği için çok kıymetli olduğunu, projede Türk yüklenicil­erin görev alacak olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duydukları­nı kaydetti.

 ?? ?? Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ile Bükteş'teki Victoria Sarayı'nda bir araya geldi. Yılmaz ve Ciolacu, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ile Bükteş'teki Victoria Sarayı'nda bir araya geldi. Yılmaz ve Ciolacu, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye