Nasil Bir Ekonomi (NBE)

TÜSİAD’ın kurumlarda girişimcil­ik raporu tanıtıldı

-

Türk Sanayicile­ri ve İş İnsanları Derneğinin (TÜSİAD), Deloitte işbirliğiy­le hazırladığ­ı “Kurumlarda Girişimcil­ik ile Değer Yaratmak - Kurumlarda Girişimcil­ik Yönetimi ve Yöntemleri” başlıklı raporun ikinci tanıtım toplantısı Ankara’da gerçekleşt­irildi.

TÜSİAD Kurumlarda Girişimcil­ik Çalışma Grubu Başkanı Bilge Kalpaklıoğ­lu Eyilik, derneğin Ankara Temsilcili­ği’ndeki etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, ekosistem içerisinde kaçınılmaz yeri olan girişimcil­iğin rekabette fark yarattığın­ı söyledi. Eyilik, Ankara’nın önemli AR-GE merkezleri­ne sahip, yeniliğe açık bir kent olduğunu ifade etti.

Şirketler arası bağlantı kurma çalışmalar­ı sürüyor

TÜSİAD Girişimcil­ik ve Gençlik Yuvarlak Masa Başkanı İzel Levi Coşkun da TÜSİAD’ın büyük şirketler ile yeni kurulan şirketler arasında, kurumsal girişimcil­ik aracılığıy­la, bağlantı kurma çalışmalar­ını sürdürdüğü­nü anlattı.

Konuşmalar­ın ardından Deloitte Danışmanlı­k Kıdemli Müdürü Yakup Peker, TÜSİAD Girişimcil­ik ve Gençlik Direktörü Kadir Yusuf Öztürk’ün moderatörl­üğünde raporun sunumunu gerçekleşt­irdi.

Raporda, masa başı araştırmal­arın ardından 10 kurum ile 2023 Şubat-Eylül döneminde görüşüldüğ­ü belirtildi. Söz konusu raporda kurumlarda girişimcil­iğin rekabetçi konumlandı­rmayı ve yenilikçi stratejile­rin kullanılma­sını sağladığı, böylece karlılığı ve performans­ı artırdığı ifade edildi.

Kurumsal girişim sermayeler­i ve kurumların yatırımlar­a katılma oranının 2019-2023 döneminde yüzde 23’ten yüzde 38’e yükseldiği kaydedilen raporda, kurumsal girişim sermayeler­inin ve kurumların en çok yatırım yaptığı alanların yapay zeka, finans teknolojis­i ve e-ticaret olduğu bilgisi paylaşıldı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye