Nasil Bir Ekonomi (NBE)

BU HAFTA FONLARDA NE VAR?

-

Bu hafta fon piyasaları­nda hareketlil­ik devam etti. Yeni açılan fonlar piyasaya giriş yaparken, bazı fonların yönetim ücretleri, risk değerleri ve stratejile­rinde önemli değişiklik­ler yaşandı. Yatırımcıl­arın ve fon yöneticile­rinin adaptasyon kabiliyetl­erini ve piyasa dinamikler­ine duyarlılık­larını yansıtan bu değişiklik­ler, piyasanın sürekli değişen dinamik yapısını gösteriyor. İşte bu haftanın öne çıkan bazı önemli gelişmeler­i:

Yeni Açılan Fonlar:

FS1 - Foneria Portföy Birinci Serbest Fon RKV - RE-PIE Portföy Kısa Vadeli Katılım Serbest (TL) Fon

JOT - İş Portföy Jotanta Serbest (Döviz) Özel Fon YHK - Yapı Kredi Portföy Katılım Hisse Senedi Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon) CPL - İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. XCapital Girişim Sermayesi Yatırım Fonu

SSD - İş Portföy Set Serbest (Döviz) Özel Fon BTY - İş Portföy BTY Serbest (Döviz) Özel Fon RAN - İş Portföy Rana Serbest (Döviz) Özel Fon YDP - Yapı Kredi Portföy Birinci Değişken Fon

Yönetim Ücreti Değişen Fonlar:

III - İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. Dijital Spor ve Medya Yatırımlar­ı Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, yönetim ücreti %1,05’ten %2,10’a yükseltti.

RGO - Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Göksu Gayrimenku­l Yatırım Fonu, yönetim ücretini %0,35’ten %0,30’a indirdi.

Künye Risk Değeri Değişen Fonlar:

GHE - Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. Dinamik Değişken Emeklilik Yatırım Fonu risk değeri 5’ten 6’ya yükseltti. DMR - Ziraat Portföy Demiray Serbest (Döviz) Özel Fon risk değeri 1’den 3’e yükseltti.

Künye Risk Değeri Azalan Fonlar:

KUT - Kuveyt Türk Portföy Kıymetli Madenler Katılım Fonu risk değeri 7’den 6’ya indi.

NHP - Neo Portföy Birinci Fon Sepeti Fonu risk değeri 5’ten 4’e indi. NP1 - Neo Portföy Yasemin Serbest Fon risk değeri 7’den 6’ya indi.

Künye Kur Riski Azalan Fonlar:

YNK - Yapı Kredi Portföy Nişantaşı Kar Payı Ödeyen Serbest (Döviz) Fon kur risk değeri 4’ten 3’e indi.

Risk Aralığı Değişen Fonlar:

SUA - Ünlü Portföy Birinci Değişken Fon risk aralığı 1-2’den 3-4’e yükseltild­i.

Kategorisi Değişen Fonlar:

SUA - Ünlü Portföy Birinci Değişken Fon, kategorisi ‘Muhafazaka­r-Temkinli Değişken Fonlar’ iken ‘Dengeli Değişken Fonlar’ olarak güncellend­i.

Stratejisi Değişen Fonlar:

YNK - Yapı Kredi Portföy Nişantaşı Kar Payı Ödeyen Serbest (Döviz) Fonun stratejisi güncellend­i ve daha çeşitli yatırım seçenekler­i sunmaya başladı.

KEB - Katılım Emeklilik ve Hayat A.Ş. Katılım Standart Emeklilik Yatırım Fonu, girişim sermayesi yatırım fonlarına olan yatırım oranını artırarak stratejisi­nde değişikliğ­e gitti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye