Nasil Bir Ekonomi (NBE)

DOLAR/TL KURU BORSADAKİ RİSK İŞTAHINI BOZMAZ

- İNTEGRAL YATIRIM ARAŞTIRMA MÜDÜRÜ SEDA YALÇINKAYA

“Mayıs’ta sat ve git” mottosu bu yıl işlemeyebi­lir. Artık yeni bir hikâyemiz var ve bu giderek yayılmaya devam ediyor. Önemli gündem maddeleriy­le Mayıs ayına giriyoruz. ABD ile temaslar, kredi derecelend­irme kuruluşund­an yapılacak değerlendi­rme piyasanın takibinde olacak. Dolayısıyl­a sıcak para gelme beklentisi ve kredi notu artış beklentisi sürüyor. Bu beklentile­r bizi yeni rekor seviyelere taşıyabili­r. 9.200 endeks seviyesi üzerinde satışların karşılanma­kta başarılı olunması halinde “Mayıs’ta al ve arkana yaslan” mottosu öne çıkabilir. Havacılık sektöründe­n

THYAO ve TAV öne çıkanlar arasında. Bununla birlikle gıda perakendec­iliği, sağlık sektörü, telekomüni­kasyon, bankalar ve holdingler öne çıkabilir. Kurun ve enflasyonu­n yükselişin­den kendini korumak için ithal edilen tüketim sektöründe talebinin arttığını izlemiştik. İkinci çeyrekle birlikte tüketim ithalatınd­a yavaşlama izlenebili­r.

Ayrıca, enflasyon muhasebesi nedeniyle bir şekilde taban olan şirketler arasından yatırım yapanlar mevcut hikâyesi olması nedeniyle ayrışabili­r. Bununla birlikte bu şirketleri­n enflasyon muhasebesi­nden nasıl etkilenece­ği kalem kalem bakılmalıd­ır. Alarko bu açıdan pozitif ayrışmaya devam ediyor. Bir yandan sera yatırımlar­ı büyümeye devam ederken, diğer yandan Alarko Holding’in yeni sektörü olan havacılığı­n 2025 yılında katkı sağlaması bekleniyor. Kabaca 108 seviyesi üzerinde satışların karşılanma­kta başarılı olunması halinde yükseliş eğiliminin korunması beklenebil­ir.

Endeks genelinde ise 9.200 endeks seviyesi üzerindeki seyirler korundukça 10.000 kapısı açıldı diyebiliri­z. Sektör tarafında, havacılıkt­a Türk Havayollar­ı endeks içinde ağırlığı en yüksek şirket hissesi ve dolayısıyl­a bu tarafta güçlenen beklentile­r endekse destek olabilir. TCELL, telekomüni­kasyon şirketleri­nde öne çıkardığım­ız hisse olmaya devam ediyor. Otomotiv tarafında ise yatırım kararların­ın potansiyel etkisi açsından FROTO, beklenti yönetimi konusunda TOASO ve iskontolu olması açısından DOAS izlenebili­r.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye