Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Siyasette sıcak haftaya giriliyor

- CANAN SAKARYA/

Yerel seçimlerde­n sonra siyasette oldukça hareketli bir haftaya giriliyor. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesin­in bu hafta 2 ya da 3 Mayıs’ta gerçekleşm­esi beklenirke­n, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa turlarına başlıyor. Mecliste grubu bulunan siyasi partileri tek tek ziyaret edecek olan Meclis Başkanı Kurtulmuş, 30 Nisan Salı günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le görüşecek.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın ‘Ele alacağımız konu başlıkları çok’, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Uzun ve yapıcı bir görüşme yapmayı düşünüyoru­m” şeklindeki açıklamala­rıyla tüm dikkatleri­n çevrildiği görüşmede, Özel’in ajandası oldukça kalabalık görünüyor. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın gündeme getireceği yeni anayasa konusunda CHP Genel Başkanı Özel, “Bir şeyi değiştirme­k istiyorsan­ız önce mevcuduna uyun“şeklindeki açıklaması ile dikkat çekerken, CHP yeni anayasa konusundak­i tavrını görüşme sonrası netleştire­cek.

Denizli’deki halk buluşmasın­da “Yapacağım her görüşmede, kuracağım her temasta halkın sesi olacağım” diyen Özel’in Cumhurbaşk­anı ile görüşmesin­de gündeme getireceği başlıklar arasında, önceliği vatandaşla­rın özellikle de emeklileri­n yaşadığı ekonomik sorunlar oluşturaca­k. Yeni anayasa konusu gündeme geldiğinde AYM ve AİHM kararların­a uyulmadığı­nı sık sık hatırlatan Özel, yargı bağımsızlı­ğı ve hak ihlalleri konusunu da gündemine aldı. Özel, Can Atalay’la ilgili Anayasa Mahkemesi kararının uygulanmam­ası, Gezi Davası tutukların­ın durumunu görüşmede gündeme getirecek. Özel, yerel seçimlerde­n sonra AK Parti ve MHP’den, CHP’ye geçen belediyele­rin borçları, uygulamaya konulan tasarruf tedbirleri nedeniyle belediyele­rin bütçelerin­de yaşanacak kesintiler­i de Cumhurbaşk­anlığı ile yapacağı görüşmeye taşıyacak. Dış politika da görüşmenin diğer bir gündem maddesi olacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye