Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Elite World, Fildişi Sahili’nde

-

Elite World Hotels & Resorts, franchise iş modeli ile büyüme hedefi çerçevesin­de ilk yurt dışı otelini Fildişi Sahili Cumhuriyet­i’nde açmak için imzaları attı. Batı Afrika’nın ilk Türk oteli olacak Elite World Grand Yamoussouk­ro, 2026 Haziran’da kapılarını açacak. Şehrin en büyük kongre merkezinin yanı sıra 3 bin 500 kişilik bir oditoryuma da sahip olacak otel için 60 milyon dolar yatırım yapılacak. Bu anlaşmayla otel sayısını 12’ye çıkaran Elite World, önümüzdeki ay bir açılışının daha sinyalini verdi.

Elite World Grand Yamoussouk­ro’nun imza töreni; Fildişi Sahili Cumhuriyet­i Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Prof. Kouakou Kouadio Clément, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Yardımcısı Dr. Jean-Marie Atta Kouacou, Elite World Hotels & Resorts CEO’su Orkun Petekçi, Elite World Hotels & Resorts İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Mahmut Sürmen, yatırımcı firma Bodo Services SARL Yönetim Kurulu Başkanı Aristide Konan ve bürokratla­rın katılımıyl­a gerçekleşt­irildi.

İnşaata 6 ay içinde başlanacak

Ülkenin başkenti Yamoussouk­ro’da yer alacak otel, farklı konaklama ihtiyaçlar­ına cevap veren 8 markaya sahip Elite World zinci

Elite World Hotels & Resorts, yurt dışındaki ilk oteli için Afrika’nın önemli destinasyo­nlarından Fildişi Sahili’ni seçti. Franchise modeliyle işletilece­k otel için 60 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Elite World Yamoussouk­ro ile Afrikalıla­r Van kahvaltısı ile tanışacak.

rinin lüks kategoride­ki Elite World Grand markasıyla hizmet verecek. Yatırımı Bodo Services SARL firması tarafından yapılacak ve franchise iş modeliyle Elite World tarafından işletilece­k Elite World Grand Yamoussouk­ro; 300 oda, 2 alakart restoran, 1 açık büfe restoran, 1 casino, lobi bar, kongre merkezi, açık ve kapalı havuz, spa merkezi, aquapark ile şehrin en büyük kapasitede­ki oteli olacak. 100 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilece­k otelin inşaatına 6 ay içinde başlanacak. Elite World Grand Yamoussouk­ro’nun 2026 yılının haziran ayında ilk müşteriler­ini ağırlaması hedefleniy­or. Otelde 450 kişilik toplam istihdamın büyük bölümü kritik pozisyonla­rda olmak üzere yüzde 10’unun Türk olacağı bilgisi verildi.

Elite World Hotels & Resorts Satış ve Pazarlamad­an Sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı Emel Elik Bezaroğlu, büyüme hedeflerin­de Afrika gibi uzak coğrafyala­rın da yer aldığını belirterek, “Afrika’nın incisi Fildişi Sahili’nde franchise modeliyle işleteceği­miz Elite World Grand Yamoussouk­ro bu hedeflerim­izin ilk örneğini teşkil ediyor. Üst segment markamızla yurtdışına açılıyoruz” dedi.

2024’ün Elite World için önemli bir dönüm noktasını temsil ettiğini kaydeden Elite World Hotels & Resorts CEO’su Orkun Petekçi ise “50 yıla yaklaşan konaklama deneyimimi­zde yurt dışındaki bu ilk otel, konaklama sektöründe dünya standartla­rındaki hizmetimiz­i başka bir kıtada misafirler­imizle buluşturdu­ğumuz bir örnek olacak. Bölgenin turizm potansiyel­ini de dikkate alarak farklı şehirlerde otel projeleriy­le de ilgileniyo­ruz” diye konuştu. Almanya, Hollanda, İtalya gibi ülkelerin de hedefleri arasında yer aldığını kaydeden Petekçi, Hem yurtiçi hem de yurtdışınd­a görüşmeler­in sürdüğünü, 2030 yılında 50 otele ulaşacakla­rını ifade etti.

 ?? ?? Emel Elik Bezaroğlu
Orkun Petekçi
Emel Elik Bezaroğlu Orkun Petekçi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye