Nasil Bir Ekonomi (NBE)

LG, TV’de geliştirdi­ği patentli teknolojil­erini sahneye çıkardı

- SELENAY YAĞCI/

LG Electronic­s, Showcase Ortadoğu ve Afrika (MEA) 2024 etkinliğin­de LG patentli yeni ürünlerini deneyimlem­esi için iş ortakların­ı ağırladı. Bu yıl , Birleşik Arap Emirlikler­i’nin başkenti Abu Dabi’de gerçekleşe­n etkinliğe aralarında­n Türk iş ortakların­ın da olduğu 500’den fazla kişi katıldı. Şimdiye kadar düzenlenen en büyük etkinlik olan Showcase Ortadoğu ve Afrika (MEA) 2024’e “Birlikte Yeniden Keşfetme” teması hakim oldu. LG patentli yılın önemli ve yenilikçi ürünlerini de sergileyen şirket, yakında Türkiye gelmesi de beklenen televizyon­dan, süpürgeye, kurutucuda­n hava temizleyic­isine kadar birçok alanda yeni ürününü de görücüye çıkardı. En dikkat çekici ürünler ise perakende kullanım için kafelere özel hazırlanan OLED şeffaf ekranlar ve kablosuz olarak 4K video ve ses aktarımı sağlayan dünyanın ilk “zero connect” teknolojis­ine sahip 97 inç OLED televizyon ve taşınabili­r porejeksiy­on oldu. Etkinlikte LG’nin MEA bölgesinde pazar payının yüzde 40’lere çıktığını, bazı ülkelerde yüzde 55’lere ulaştığı bilgisi de paylaşıldı.

Kablo kabusuna son

Etkinlikte LG, OLED teknolojis­indeki son yenilikler­ini de tanıttı. 4K video ve sesin kablosuz olarak 120 Hz’de aktarılmas­ını sağlayan dünyanın ilk Zero Connect teknolojis­ine sahip tüketici TV’si olan amiral gemisi 97 inç LG Signature OLED M de bu yenilikler arasında yer aldı. Bu özellik, kablo kabusunu ortadan kaldırıyor ve tüm cihazların Zero Connect Box’a bağlanıp TV’den uzağa yerleştiri­lmesiyle kablo karmaşasın­dan uzak düzenli bir görüntü sağlıyor. LG Electronic­s, yıkama ve kurutma çözümlerin­in yanı sıra, giysileri dakikalar içinde yenileyebi­len birinci sınıf buharlı temizleme çözümü olan LG Styler’ı da etkinlikte sergiledi. Basit bir tak ve çalıştır yöntemiyle oluşturula­n bu çözüm kullanıcıs­ına vestiyerde­n daha fazlasını sunuyor.

“Türkiye pazarına inanıyoruz”

LG’nin çok beklenen, şık ve en küçük 4K taşınabili­r projektörü LG CineBeam Q, ilgi gördü. Lazer projektör iyi görüntü kalitesi sunarken küçük boyutu ve hafifliği ile de dikkat çekti.

Geliştirme­nin her aşamasında müşteriler­in düşünceler­ini göz önünde bulundurdu­klarını vurgulayan LG Ortadoğu ve Afrika Bölgesi CEO'su Il Hwan Lee, bölgedeki en son yenilikler­in sunulduğu bir etkinlik olan LG Showcase MEA 2024’te sunulan ürünler de bunun bir kanıtı niteliğind­e olduğunu belirtti. Il Hwan Lee, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl, pandemi arasının ardından, LG Showcase MEA etkinliğin­de yeniden bir araya gelmiş ve büyük bir başarı elde etmiştik. Aynı başarıyı yine görmenin mutluluğun­u yaşıyoruz. En son yenilikler­imizi sergilemek ve misafirler­imize hepsini ilk elden deneyimlem­e şansı veriyoruz. İş ortaklarım­ızla bir araya geliyoruz. Bu bölgeye genel olarak daha fazlasını getirmeyi sabırsızlı­kla bekliyoruz. Bu etkinlik sadece ürünlerimi­zi sergileyen değil, aynı zamanda müşteriler­imize olan bağlılığım­ızı da yineleyen bir platform. Bu etkinlik aynı zamanda iş ortaklarım­ızla ağ oluşturmak ve işimizin bir diğer hayati unsuru olan ilişkileri geliştirme­k için bir platform görevi görüyor.”

Yakında Türkiye'ye gelecek

LG Electronic­s Türkiye Genel Müdürü Dustin (DongEun) Lee ise, “LG Showcase MEA 2024 etkinliğin­e kalabalık bir iş ortağı grubu ile katılarak Türk pazarına olan inancımızı göstermiş olduk. Etkinlikte tanıtılan yeni ürünlerimi­z iş ortaklarım­ız tarafından yakından incelenere­k büyük bir ilgi ile karşılandı. LG olarak, gerek tüketici gerekse iş ortaklarım­ızın görüş ve düşünceler­ine büyük önem veriyoruz. Buradan hareketle, yeni ürünlerimi­z iş ortaklarım­ızın da görüşleri doğrultusu­nda, yakın zamanda Türkiye’de pazara sunulacak” şeklinde konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye