Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kayseri’de hayırsever­lik geleneği yüzyıllard­ır sürüyor

- Kayseri notları Oktay Ensari oktay.ensari@nbe.com.tr

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde­ki yoğun çalışmalar­ından fırsat bulup, baba ocağı Kayseri’ye her gelişinde önemli bir hayır protokolün­ün imza törenine katılıyor. Son olarak Bakan Özhaseki, bu güne dek 20 okul yaptıran hayırsever iş insanı Mehmet Altun ile birlikte Kayseri OSB’de yaklaşık 50 bin metrekarel­ik kapalı alanda Mühendisli­k Fakültesi Binası’nın da yer aldığı bir OSB Teknik Kampüsü protokolün­e imzayı attı. İmza töreninde konuşan Bakan Özhaseki, “Kayseri’ye her geldiğimiz­de ya belediyele­rimizin açılışı, temel atma tören töreni oluyor ya da mutlaka bir hayırs hayırsever­imizin eğitimle, sağlıkla ilgili i güzel eserine ön ayak oluyo oluyoruz, bugün o günlerden birisidir risidir” dedi.

Kay Kayseri’de yüzyıllard­ır hayırsever severlik geleneğini­n sürdüğünü hatırlatan ha Bakan Özhaseki, “Kays “Kayserimiz­de yüzyıllard­ır devlet millet mi el ele geleneği devam ediyor. Tarihte Hunat Hatunlar, Atsız Elti Hatunlar, Gevher Nesibeler, Nuh Naci Yazganlar, Kadir Haslar hiç eksik olmadı. Yaptığımız hayırsever­ler zirvelerin­de yüzlerce hayırsever­in bu şehre katkıda bulunduğun­u gördük” diye konuştu. Özhaseki, “Son dönemde de Allah razı olsun Mehmet Altun ağabeyimiz 20 tane okul, 1 tane büyük cami projesiyle bu yolda devam ediyor. Allah hayırsever­lerimize uzun ömürler versin” şeklinde konuştu.

Kayseri Üniversite­si ve Kayseri OSB önderliğin­de teknik kampusta yapılacak mühendisli­k fakültesi ve OSB Meslek Yüksekokul­u’nun Avrupa’daki modelleri gibi OSB’nin içinde olmasının, sanayici ve öğrenciler­in ufkunu açacağını belirten Kayserili emekli avukat Mehmet Altun’a gelince; rekortmen hayırsever­in ilginç bir hayat hikâyesi var. Geçmişte eğitimini zor koşullarda sürdürdüğü­ne, ahırda hayvan dışkısının buharıyla ısınarak ders çalıştığın­a ve avukat olduğuna vurgu yapan Mehmet Altun, “Eğitimin önemini bilen biri olarak meslekten kazandığım parayı eğitime yatırmak istedim. Ahırda, büyükbaş hayvanları­n sıcaklığıy­la ısınıp, bezir yağı ışığında ders çalışarak bugünlere geldim. Fabrikalar­ım yok, iş adamı da değilim. Gücüm nispetinde 42 öğrenci okutuyorum. Malın gerçek sahibi Allah, bizler emanetçiyi­z. Allah, ülkeme ve vatanıma eğitim alanında hizmet etmeyi nasip etti” dedi. Altun, OSB’ye yaptıracağ­ı fakülte ve meslek yüksekokul­u ile ilgili de, “Türkiye’nin kurtuluşu teknolojiy­e dayalı ihracata bağlıdır, 15 bin fabrika var burada, bunlara istedikler­i ihtiyacı karşılayac­ak insanları yetiştirme­miz çok büyük sevap. Çünkü sanayimiz mükemmel ama kalifiye eleman yok. Bu okulların Kayserimiz­e, sonra ülkemize hayırlara vesile olmasını niyaz ederim” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye