Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Mersin Liman İşletmecil­iği ile Mersin Tarsus OSB işbirliği yaparak bölgeyi kalkındıra­cak

-

Mersin ve bölge ekonomisin­e yön veren kurumlarda­n Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) ile Mersin Uluslarara­sı Liman İşletmecil­iği (MIP), yeni vizyonlar oluşturara­k yükselişle­rini hızlandırm­ak adına işbirliğin­i güçlendire­cek. Birlikte atılacak adımlarla bölge refahının artmasına katkı sunulacak.

MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, Strateji ve İş Geliştirme Grup Müdürü Celalettin Ökmen ve İş Geliştirme Müdürü Onur Konuk MTOSB’yi ziyaret etti. Model fabrikada incelemele­rinde bulunan MIP heyeti, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Bölge Müdürü Halil Yılmaz, Müdür Yardımcıla­rı Pınar Özal Kanık ve Hasan Çay’la da bir araya geldi. İki kurum arasındaki işbirliğin­in artırılmas­ı için atılması gereken adımların görüşüldüğ­ü toplantıda Ajay Kumar Singh, “Yapacağımı­z işbirlikle­riyle ilgili çalışmalar­ımız kurumumuz içerisinde sürdürülüy­or. Bu işbirliği çalışmalar­ını hayata geçirmenin zamanının geldiğini düşündüğüm­üz için fikir alışverişi­nde bulunmak istedik” dedi.

Mersin Limanı’nın, kentin cazibe merkezi haline gelmesini sağladığın­a işaret eden Sabri Tekli ise MIP ile her türlü işbirliğin­e hazır oldukların­ı söyledi. Limandaki yoğunluğun her geçen gün arttığına dikkat çekerek, yükselen işlem hacminin ekonomiye güçlü şekilde yansıdığın­ı kaydeden Tekli, “Bir Mersinli olarak limana sahip bir şehirde yatırım yapmaktan, limanımızd­aki bu yoğunlukta­n gurur duyuyoruz. MIP ile her türlü işbirliğin­e açığız. Yatırımcıl­arımızın daha refah bir ortamda, maliyetler­inin düşürülece­ği her türlü işbirliğin­e hazırız. Burada önemli olan hem ulaşım maliyetler­inin aşağıya çekilmesi hem de sanayicile­rimizin refahının artmasıdır” diye konuştu.

Mersin’in tüm sektörlerd­e ülke ekonomisi içerisinde ciddi bir yer edindiğini­n altını çizen Sabri Tekli, MTOSB’nin bu anlamda önemli bir rol üstlendiği­ne değinerek, “Şuan 4’üncü bölgemizin çalışmalar­ını yürütüyoru­z. 4’üncü bölgemizle birlikte 41 firma daha kazandık. 5’inci bölgemizle hacmimiz çok daha fazla artacak” dedi. MERSİN / EKONOMİ

 ?? ?? Sabri Tekli (ortada),
MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh ve beraberind­eki heyeti konuk etti.
Sabri Tekli (ortada), MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh ve beraberind­eki heyeti konuk etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye