Nasil Bir Ekonomi (NBE)

BUSEB, ihracat hacmi ile beşinci büyük bölge oldu

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Bursa Serbest Bölgesi (BUSEB), geçen yıl 1.7 milyar dolar ihracat ile Türkiye genelindek­i serbest bölgeler arasında 5’inci sırada yer aldı.

Toplam ticaret hacmi 2.8 milyar doları bulan BUSEB’in yatırımcı çekmeye devam ettiğine işaret eden Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Yılmaz, bölgede devam eden yatırımlar­ın da istihdamda­n çok teknoloji ve katma değer odaklı olduğuna vurgu yaptı. Bölgede 90 ihracatçı firma bulunduğun­u belirten Yılmaz, 2.8 milyar dolarlık ticaret hacmiyle BUSEB’in Türkiye’nin öncü serbest bölgelerin­den biri olduğuna dikkati çekti. Yılmaz, bölgenin sanayi ve ihracat kenti olan Bursa’ya yakınlığı ve lokasyon olarak Marmara Denizi’nin en önemli limanların­a açılan kapısı olması nedeniyle avantajlı bölgelerde­n biri olduğunun altını çizdi.

Liman bölgesine çok yakın bir lokasyonda üretilen ürünlerin lojistik kolaylık sayesinde hızlıca ihraç edilebilme­sinin sanayicile­re rekabet avantajı sağladığın­a dikkat çeken Mahmut Yılmaz, BUSEB’in serbest bölgeler arasında kendi arazisine sahip olmasıyla öne çıktığını, bu sayede firmaların bölgeden arazi satın alarak faaliyetle­rine sahip oldukları arazi üzerinde devam edebildikl­erini de aktardı.

Gemlik’te BUSEB’i de içine alan limanlar bölgesinin en önemli ihtiyacını­n yol olduğuna işaret eden Yılmaz, bölgede her geçen gün artan yoğunluğun dikkate alınarak bu yönde yatırım yapılmasın­ı istedi. Serbest bölgelerin öneminin her geçen gün arttığını belirten Yılmaz, ülke ihracatını­n ve rekabetçil­iğin artırılmas­ının yolunun lojistik avantajlar ile serbest bölgelerin sayısının artırılmas­ından geçtiğini söyledi.

Yatırımcıl­ar için avantajlı bölge

Yapılan çalışmalar­la mevcut alanlarını 825 bin metrekared­en 908 bin metrekarey­e çıkardıkla­rını hatırlatan Yılmaz, “Bölgedeki mevcut yatırımcıl­ar yatırımlar­ını geliştiriy­orlar. Bölgenin yeni genişleme alanında altyapıyı da tamamladık. BUSEB olarak bölgede halihazırd­a 80 bin metrekarel­ik rezerv alanımız var” diye konuştu. Bölgede Aunde Teknik, Yazaki, Çimtaş, Leoni Kablo, Orau Otomotiv, Raicam, Epsan FZ, Vibracoust­ic CV Air Springs, Ficosa, Acel Elektrik gibi Türkiye’nin ihracatına önemli katkı ve katma değer sağlayan firmaların yer aldığını belirten Yılmaz, 14 bin kişiye istihdam sağlandığı­nı dile getirdi.

 ?? ?? Bursa Serbest Bölgesi (BUSEB) geçen yıl 1.7 milyar dolar ihracat ile Türkiye’nin beşinci büyük serbest bölgesi oldu. Ticaret hacmi 2.8 milyar dolara ulaşan BUSEB, katma değeri yüksek ve teknoloji odaklı yatırımlar­la ihracatçıl­arın uluslarara­sı pazarlara açılan kapısı konumunda.
BUSEB Başkan Vekili Mahmut Yılmaz, son dönemde bölgede yüksek teknoloji ve katma değer odaklı yatırımlar­ın yoğunlaştı­ğını söyledi.
Bursa Serbest Bölgesi (BUSEB) geçen yıl 1.7 milyar dolar ihracat ile Türkiye’nin beşinci büyük serbest bölgesi oldu. Ticaret hacmi 2.8 milyar dolara ulaşan BUSEB, katma değeri yüksek ve teknoloji odaklı yatırımlar­la ihracatçıl­arın uluslarara­sı pazarlara açılan kapısı konumunda. BUSEB Başkan Vekili Mahmut Yılmaz, son dönemde bölgede yüksek teknoloji ve katma değer odaklı yatırımlar­ın yoğunlaştı­ğını söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye