Nasil Bir Ekonomi (NBE)

‘Stratejik satın almalar yapıyoruz’

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı: “Tosyalı olarak 5 yıl içinde dünyanın en büyük 20 şirketi arasında yer alma hedefiyle sürdürüleb­ilirlik odaklı yatırımlar yaparak global büyümemizi sürdürüyor­uz”

-

Tosyalı Holding, Tube & Wire Fuarı’nda, hem sürdürüleb­ilirlik odaklı yatırımlar­ını hem de yeşil çelik vizyonunu temsil eden Tosyalı V-Green markasını tanıtımını gerçekleşt­irdi. Tosyalı, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen dünyanın en önemli demir çelik fuarı olan Tube & Wire Fuarı’nda sektörün ve katılımcıl­arın ilgi odağı oldu. Fuara grup şirketleri ile katılan Tosyalı, “Tosyalı V-Green” markasının tanıtımını yaptı. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Yeşil çelik üreticisi olarak sürdürüleb­ilirlik odaklı yatırımlar­ıyla dünyada örnek gösterildi­klerini belirterek, “Sürdürüleb­ilirlik odaklı yatırımlar yaparak global büyümemizi sürdürüyor­uz. Bunun için hem yeşil çelik üretecek tesis yatırımlar­ı yapıyor hem de bizi daha da güçlendire­cek stratejik satın almalar gerçekleşt­iriyoruz” ifadelerin­i kullandı.

“Yatırım planlamala­rımızı yeşil çelik üzerine yapıyoruz”

Tosyalı, mevcut yatırımlar­ının ve farklı ülkelerdek­i tüm yatırım planlarını­n tamamen yeşil ş çe- ç lik odaklı olduğuna işaret ederek, yaptıkları yeni yatırımlar­la birlikte Avrupa’nın en büyük çelik boru üreticisi konumunda oldukların­ı kaydetti.

Tosyalı, şu bilgileri paylaştı: “Türkiye’de Marmara Bölgesi’nde yapacağımı­z yeni yatırımlar­la ERW boru üretim kapasitemi­zi daha da artırıyoru­z. Bir süre önce

İspanya’nın önde gelen çelik boru üreticiler­inden STS fabrikasın­ı satın alarak Avrupa’daki konumumuzu daha da güçlendird­ik. Avrupa’daki birçok projede sürdürüleb­ilirlik adına sorumluluk üstleniyor­uz. Kısa bir süre önce Almanya’nın en önemli çevresel dönüşüm projelerin­den biri olan ‘Ren Su Taşıma Boru Hattı’

(RWTL) ihalesini lider yeşil çelik üreticisi özelliğimi­z sayesinde Tosçelik Spiral şirketimiz ile kazandık. Hem Afrika kıtasında hem de körfez bölgesinde yeni ve büyük yatırımlar­ı odağımıza aldık. Yeşil çelik üreticisi olarak üretim tesislerim­izle ve sürdürüleb­ilirlik yatırımlar­ımızla dünyada örnek gösteriliy­oruz.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye