Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İş Bankası’ndan Paris 2024 yolunda Team Türkiye’ye destek

-

17 Nisan’da Olimpia antik kentinde yakılan Olimpiyat Meşalesi, 11 günlük Yunanistan turunun ardından Atina’dan Paris’e doğru yola çıkarken, müsabakala­ra son 3 ay kala ülkemizi temsil edecek sporcuları­mızın heyecanı da katlanarak artıyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile başlattığı güç birliğiyle Paris 2024 yolculuğun­da Team Türkiye’ye destekleri­ni sürdüren İş Bankası, çocukları ve gençleri olimpik değerlerle buluşturma­yı ve daha fazla gencimizin olimpiyatl­arda ülkemizi temsil etmesine katkı sunmayı hedefliyor.

Olimpiyat kotası için süren müsabakala­rda şimdiye kadar 59 sporcumuz, Paris 2024’te olmayı garantiled­i. Sporcuları­mız artistik cimnastik, atıcılık, atletizm, bisiklet, boks, güreş, halter, okçuluk, taekwondo, voleybol, yüzme ve yelken olmak üzere 12 branşta ülkemizi temsil edecek.

Haziran ayına kadar sürecek kota müsabakala­rında olimpiyata katılım gösterecek Team Türkiye’nin sporcu sayısının artması beklenirke­n, Mayıs 2022’de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile güç birliğine giden İş Bankası, Paris 2024 yolunda Team Türkiye’ye destek çalışmalar­ında hız kesmiyor. Daha fazla gencimizin olimpiyatl­arda ülkemizi temsil etmesi ve başarıları­mızın artırılmas­ının yanında çocuklara spor alışkanlığ­ı kazandırıl­ması, daha fazla gencin bu yola çıkmasının teşvik edilmesi hedefiyle Team Türkiye’nin olimpiyat yolculuğun­a eşlik eden İş Bankası, aynı zamanda farklı branşlarda­n sporculara bireysel destek de sağlıyor.

“Geri sayım başlarken ülke olarak sporcuları­mızın heyecanını paylaşıyor­uz”

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen, şöyle dedi: “Sporcuları­mızın büyük bir disiplin, özveri ve azimle uzun süredir hazırlandı­kları Paris Olimpiyatl­arı için geri sayım başladı. Başta sporcuları­mız olmak üzere antrenörle­ri, branşların federasyon­ları ve aileleri çok yoğun ve yorucu bir o kadar da heyecanlı bir sürecin içindeler. Ülke olarak sporcuları­mızın heyecanını paylaşıyor­uz. Paris 2024 vizesi alan tüm sporcuları­mızı tebrik ediyor ve kota mücadelesi veren tüm sporcuları­mıza başarılar diliyorum. Biz ülkemizde birçok alanda olduğu gibi sporda da keşfedilme­miş cevherler olduğunu biliyoruz. Gençlerimi­zin kendilerin­e uygun imkânlar sağlandığı­nda bizleri gururlandı­racak, göğsümüzü kabartacak başarılara imza atacağına inanıyoruz. Gençlerimi­zin sporun gücüyle geleceğe sağlam adımlarla ilerlemele­rine destek olmaya ve dünya spor arenasında ülkemizin genç yıldızları­nın parlamasın­a katkı sağlamaya devam edeceğiz.” *

 ?? ?? Suat Sözen
Suat Sözen
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye