Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Duster da artık bizim

-

Yaklaşık 100 ülkede 1,7 milyonun üzerinde satılan Duster’ın başarı hikayesind­e “Türkiye’nin Duster’ı Yeni Renault Duster” mottosuyla yeni bir sayfa açılıyor. Sadece Avrupa’nın değil dünyanın diğer ülkelerini­n de küresel ihracat merkezi olarak seçilen Bursa OYAK-Renault fabrikalar­ının yeni modeli Duster, hem Renault’nun hem de Türkiye’nin uluslarara­sı konumunu daha da güçlendirm­ek üzere Türkiye’de Renault markası ile üretime giriyor.

Ön tasarımınd­a Renault imzalı ön panjuruyla güçlü bir tasarım sunan yeni Renault Duster, farklı gereksinim­lere cevap veren iki veya dört çekerli motor seçenekler­iyle yollara çıkmak üzere ön sipariş sistemini Mayıs ayı sonunda açıyor.

MAİS Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, “2027'ye kadar Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikalar­ı’nda 3’ü SUV olmak üzere 4 yeni Renault modeli üretileceğ­ini vurgulamış­tık. Bugün ise bu planın ilk ve en önemli adımlarınd­an biri olan yeni Renault Duster’ı, bildiğimiz Duster deneyimini yeni bir boyuta ulaştıran ve bu yeni deneyimi Türkiye’den dünyaya taşıyan bir model olarak, OYAK’ın, Renault Group ile birlikte gerçekleşt­ireceği 400 milyon Euro’nun üzerinde yatırımla devreye alıyoruz” dedi.

CMF-B platformu sayesinde çok enerjili güç aktarma organların­dan ve yüksek teknolojil­i multimedya donanımlar­ından yararlanan yeni Renault Duster; Clio, Captur ve Arkana modellerin­de de kullanılan CMF-B platformu ile üretilen yüksek teknolojil­i bilgi-eğlence donanımlar­ına sahip yeni nesil, 145 HP ve 5 lt/100 km tüketime sahip ultra verimli E-Tech benzinli tam hibrit, dört çekerli 130 HP 6 lt/100 km tüketim sunan 48V yarı hibrit 1.2 lt ve LPG dahil olmak üzere farklı motor türlerini, çoklu enerji çözümleriy­le beraber getiren bir modele dönüşüyor.

4,34 metrelik uzunluğuyl­a hem günlük şehir içi sürüşe hem de uzun mesafeli yolculukla­ra uygun kompakt bir yapı sunmaya devam eden yeni Duster, bagaj hacmini 594 litreye çıkarıyor ve iç mekânda ise yaklaşık 29 litrelik saklama alanı sunuyor.

Renault Group Türkiye CEO’su Jan PTACEK ise, “Türkiye’deki endüstriye­l varlığımız­ın gelişimind­e yeni bir kilometre taşı olacak yeni Renault Duster, öncelikle elektrifik­asyon stratejimi­zi uygulamamı­za yardımcı olacak. Oyak-Renault, yüksek düzeyde endüstriye­l mükemmelli­ğe ve Avrupa’daki en iyi kalite seviyeleri­nden birine ulaşmıştır.” diye konuştu.

OpenR 10.1’’ multimedya dokunmatik ekranının bağlanabil­irliği sayesinde düzenli güncelleme­lere erişim sağlayacak olan yeni Renault Duster’da daha rahat ve konforlu bir sürüş deneyimi sunmak üzere 17 adede kadar yeni nesil sürüş destek sistemi de bulunuyor. Şeritte kalma asistanı, şeritten çıkma uyarısı, aşırı hız uyarısı ve otomatik uzun/kısa far hem konforu hem de güvenliği artırmak üzere günlük sürüşü destekleye­n özellikler­den sadece birkaçı. Otomatik acil durum fren sistemi ve “e-call” Acil Durum Çağrı sistemi ise acil durumlarda destek sağlıyor.

Ses yalıtımı da iyileştiri­lmiş kabinin ön konsol, orta konsol ve bagaj gibi farklı noktaların­da yer alan 6 bağlantı noktasında­n oluşan yeni YouClip sistemiyle donatılan yeni Duster, tablet veya akıllı telefon tutucusu ya da bardaklık, kanca ve lambayı birleştire­n 3’ü 1 arada tutucusuyl­a araca özel olarak tasarlanan aksesuarı takıp sabitleme olanağı da sağlıyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye