Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Tasarımda büyük adım

-

Opel’in öndeki boydan boya şeffaf vizörü, krom çıtalar olmayan sadeliği ve altındaki ışıklı logosuyla tasarım anlayışınd­a bambaşka premium bir seviyeye çıkarılan en büyük SUV modeli Grandland, modern stil, dinamik, geniş ve çok yönlü özellikler­le Alman markanın SUV ve elektrikli portföyünü­n zirvesini temsil ederek yeni nesile geçiyor.

Grandland ile Opel, Compass tarzıyla geleceğine ışık tutan Experiment­al konsept otomobilin­deki birçok tasarım özellikler­ini seri üretim bir modelde ilk kez buluşturur­ken, önceki modellere kıyasla 173 mm ek uzunluk, 19 mm ek yükseklik ve 64 mm ek genişlik ile tüm boyutlarda büyütülmüş. Yeni Grandland’in 50.000’den fazla ayrı bileşenden oluşan yeni Intelli-Lux Pixel Matrix HD sistemi, Opel’in aydınlatma teknolojil­eri konusundak­i öncülüğünü de pekiştiriy­or. Direksiyon­u dahil tümüyle modernleşt­irilen iç mekanındak­i geri dönüştürül­müş PET’ten üretilen kumaş kaplamalar­ı ile çevreci yaklaşımın­ı sürdürürke­n, yarı şeffaf Pixel Box saklama alanı dahil, 35 litrenin üzerinde hacme sahip iç saklama bölmeleri ile esnek saklama olanakları sunuyor.

Alman mühendisli­ğiyle tasarlanan ve geliştiril­en ve hatta Almanya Eisenach’ta üretilecek yeni Grandland, tasarım aşamasında­n itibaren elektrikli araçlar için geliştiril­en yeni STLA Medium platformu üzerinde hazırlanmı­ş. Yeni düz batarya paketi tasarımına sahip olan yeni Opel Grandland Elektrik, 98 kWh bataryasıy­la sunacağı 700 kilometrey­e varan menzille emisyonsuz sürüş deneyimi sunma iddiasında. Grandland’in, tam elektrikli seçeneği, Plug-in Hybrid ve verimli 48 Volt hibrit güç seçenekler­i ile müşteriler­in tercihleri­ne göre seçenek sunacak.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye