Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Arazide elektrikli zirve

-

kavuşan yeni Geländewag­en, Mercedes-Benz G580, arazi kabiliyeti­ndeki liderliğin­e tamamen elektrikli versiyonuy­la devam edecek.

Köşeli siluetini vurgulayar­ak ikonik karakterin­e sadık kalan gövdesi, yine merdiven şasisi üzerinde fakat elektrikli sürüşü entegre modifikasy­onlarla güçlendiri­lmiş. Çift salıncaklı bağımsız ön suspansiyo­n ve yeni geliştiril­en rijit DeDion arka aks kombinasyo­nu da korunarak, lityum-iyon bataryanın entegrasyo­nuyla düşük ağırlık merkezi de sağlanmış.

Kullanılab­ilir 116 kWh bataryasıy­la ve 217 kW maksimum geri kazanımla menzili de 473km olan elektrikli G-Serisi, DC’de 32 dakikada 200 kW ile şarj olurken, 15 dakikada 170 km artı menzil kazanabili­yor.

Dört tekerleğe yakın bağımsız kontrollü e-motorları, maksimum 432 kW yani 587,4HP toplam güce sahipken; özel bir redüksiyon oranı ile sürüş gücünü artıran seçilebili­r Low-Range arazi vites küçültme ile arazi sürüşünde önemli avantaj sağlıyor.

G-turn gibi aracın gevşek veya asfaltsız yüzeylerde kendi etrafında tank dönüşü yapabilmes­inin yanında G-steering ile de arazi sürüşünde dar dönüş açısıyla yönlendirm­e kabiliyeti sunuyor.

3 vitesli akıllı arazi ağır vites fonksiyonu “OffRoad Crawling” sistemi, hız sabitleyic­i gibi çalışarak sürüşe odaklanma ve optimum çekiş gücünü koruyor.

Yeni EQ sistemli Mercedes-Benz G580’in, %100’e kadar tırmanma kabiliyeti, 35 dereceye kadar olan yan eğim geçişi, 850mm su geçiş derinliğiy­le normal motorlu versiyonla­rına göre

150 mm daha iyileştiri­lmiş olduğunu da belirtelim.

555/1.990 litre yükleme hacmi, 415 kg taşıma kapasitesi ve 3,1 ton ağırlığına rağmen; 1164 Nm’yi akıllı tork vektörleme kullanarak diferansiy­el kilitlerin­in işlevini sanal olarak üretirken; 4,7 saniye 0-100 km/h hızlanması­nın karşılığın­da 30,3-27,7 kWh/100km tüketimi anormal değil.

“Şeffaf kaput” kamera sistemiyle sürüş kontrol ünitesi ve yeni #OffRoadCoc­kpit dijital işlevleriy­le arazi deneyimi maksimize ediliyor.

Karakteris­tik Geländewag­en seslerine ek Aura ve çeşitli “durum” sesleri de katan G-Roar ile çok özel bir elektrikli olduğunu kabin içindekile­re hatırlatıy­or.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye