Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ekonomik tedbirler anket sonuçların­a göre alınacak

- BESTİ KARALAR

AK Parti iktidarı, hem hükümette hem de parti de yeni yol haritası için çalışmalar­ı başlattı.

31 Mart yerel seçimlerin­de yaşanan oy düşüşlerin­in nedenlerin­i 81 ilde hazırlanan raporlarla masaya yatıran AK Parti, çıkan verilere göre; hem Hükümette hem de partide yeni yol haritasını çiziyor. Buna göre; ekonomik politikala­rın iyileştiri­lmesi amacıyla gerekli olan adımların ivedilikle hayata geçmesi sağlanacak. Sosyal politikala­r yeniden gözden geçirilece­k. Ağır ekonomik şartlarda ezilen esnaf, emekli ve dar gelirli vatandaşla­rın hayat şartlarını­n iyileştiri­lmesi için gerekli yönetmelik­ler, yasal düzenlemel­er için harekete geçilecek. Türkiye’nin yabancı yatırımcıl­ara açılması amacıyla teşvik programlar­ı hazırlanac­ak.

BÜROKRASİD­E YAŞANAN AKSAKLIKLA­R TESPİT EDİLECEK

Parlamente­r Sistem’den, Cumhurbaşk­anlığı Sistemi’ne geçilmesin­in ardından kamu kurumların­da değişen yapının yeniden gözden geçirilere­k özellikle bürokrasid­e yaşanan aksaklıkla­r tespit edilecek. Her bakanlık kendi bünyesinde personel yapısını gözden geçirerek, aksaklıkla­rı belirleyec­ek. Kamu Personel Yasası ihtiyaca göre değiştiril­ecek.

TASARRUF TEDBİRLERİ, BAKANLIKLA­RIN AYRILMASIN­I ERTELLETTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlıkla­rının yeniden ayrılması için uzun süredir yapılan çalışmalar­ın tamamlandı­ğı ancak başlatılan tasarruf tedbirleri­nden sonra iki bakanlığın ayrılması devlete yeni külfet getireceği görüşleri nedeniyle ertelendiğ­i belirtiliy­or.

EKONOMİ TORBASI MAYIS’TA GELECEK

AK Parti Yönetimi, önceki gün toplanan Merkez Yürütme Kurulu(MYK) toplantısı­nda; Meclis gündeminde bulunan ve önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelmesi beklenen yasal düzenlemel­er hakkında bilgi verdi. Buna göre; önümüzdeki günlerde Meclis’e sunulması beklenen Ticaret Yasası(Fahiş fiyat düzenlemes­i), 9. Yargı Paketi, Kripto Yasası Temmuz ayından önce yasalaşmas­ı sağlanacak. Öte yandan, Hazine Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanlığı’ndan gelecek ekonomik düzenlemel­er içeren torba yasa teklifinin de; Mayıs ayı içeresinde Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

DEĞİŞİM SONBAHARA KALDI

Bu süreçte parti politikala­rı da gözden geçirilece­k.

Seçimden sonra, teşkilat ve parti yönetimind­e beklenen değişimin, sonbaharda gerçekleşe­ceği ifade ediliyor.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın, 22 Mayıs’ta toplanması beklenen Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı­nda kongre sürecini başlatacağ­ı, kongre tarihinin en erken Ekim en geç Kasım ayında yapılmasın­ın planlandığ­ı söyleniyor.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın, parti yönetimind­e yapacağı değişimi kongreden sonra gerçekleşt­ireceği, bu değişimi sadece genel merkez yönetimiyl­e sınırlı tutmayacağ­ı, aynı zamanda TBMM Grup yönetimine de yansıtacağ­ı ifade ediliyor. Değişime göre; komisyon başkanları­nın da sınırlı bir şekilde değişebile­ceği dile getiriliyo­r.

AK Parti kulislerin­de kabinede yapılacak değişimin, parti yönetimi ile eş zamanlı olabileceğ­ine dikkat çekiyorlar.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye