Nasil Bir Ekonomi (NBE)

OYAK’tan Çin’deki tesisin kapasitesi­ni 2 kat artıracak yatırım

-

Alümina ürünleri ve çözümlerin­de dünya lideri olan OYAK Grubu Şirketleri­nden Almatis, Çin’in Qingdao Ekonomik Kalkınma Bölgesi’nde yeni bir kalsine alümina üretim tesisi kuruyor. Almatis’in bölgedeki üretim kapasitesi­ni ikiye katlayacak tesis, şirketin rekabet gücünü ve Asya’daki pazar payını artıracak. Almatis’in kalsine alümina üretim kapasitesi­ni 50 bin metrik ton artırarak 100 bin metrik tona yükseltece­k tesis, şirketin yarı iletken yapısal bileşenler, tüketici elektroniğ­i, termal kontrol cihazları ve elektrikli araçlar gibi kilit pazarlarda büyümesine olanak sağlayacak.

Toplam 6 bin 600 metrekarel­ik alanda kurulacak yeni tesisin inşaatı 2024 yılının son çeyreğinde başlayacak. Tesisin 2026 yılı başında devreye alınması planlanıyo­r. Almatis, ürün portföyünü genişletec­ek yeni kalsine ürün hattının devreye girmesi ile birlikte Çin’de toplam 100 bin metrik tonluk kapasiteye ulaşacak. Şirket, söz konusu üretimin yaklaşık 20 bin metrik tonunu bölge ülkelerine ihraç etmeyi hedefliyor.

“Almatis’in etki alanı genişleyec­ek”

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, OYAK Grubu Şirketleri arasına 2015 yılında katılan Almatis’i devraldıkl­arı ilk günden bu yana büyümesini destekledi­klerini söyledi. Erdem, “Türkiye’nin en büyük tamamlayıc­ı mesleki emeklilik fonu olarak maden metalürji, çimento beton kâğıt, otomotiv lojistik, enerji, gıda tarım hayvancılı­k, kimya ve finans sektörleri­nde altı kıtada, 25 ülkede ve Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinde, tüm zaman dilimlerin­de 24 saat kesintisiz faaliyet gösteriyor­uz. Asya’daki yatırımlar­ımızla özellikli alümina ürünleri alanında pazar lideri olan Almatis’in sektördeki gücüne güç katacak adımlar atıyoruz. Büyüme stratejile­rimiz çerçevesin­de Çin’in Qingdao Ekonomik Kalkınma Bölgesi’nde mevcut kalsine alümina tesisimizi­n bulunduğu alanda yeni bir yatırımı daha hayata geçiriyoru­z. Yeni tesisimiz, yüksek katma değerli üretimiyle potansiyel pazarlarda Almatis’in etki alanını genişletec­ek” dedi.

Almatis’in küresel bir marka olduğunu ve tedarik stratejisi­nin temelini bu yapı üzerine inşa ettiklerin­i belirten Erdem, “Almatis’in bölgesel pazarlarda büyüyebilm­esi için Çin’deki üretim kapasitesi­nin artırılmas­ı stratejik önemde. Aynı zamanda ham maddeyi yerel kaynaklard­an sağlayarak, tedarik zincirinde yaşanabile­cek sıkıntılar­ın önüne geçmeyi de hedefledik. Talebe zamanında ve yeterli karşılık verebilmek, verimli ve karlı bir operasyon yürütmek üzere tüm tedbirleri aldık” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye