Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Uludağ Enerji’de yatırım 3,5 milyar TL’yi aşacak

- HANDAN SEMA CEYLAN

Türkiye’de ortalama yüzde 12 olan kayıp kaçak oranını yüzde 4,9’da tutan Uludağ Enerji, tahsilat oranını da yüzde 100’e çok yakın bir seviyeye taşıdı. Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da 5 milyonu aşkın nüfusa hizmet veren Uludağ enerji bu yıl 3,5 milyar TL’yi aşkın yatırım yapacak. Firma geçtiğimiz yıl da 2 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapmıştı.

Bir grup gazeteci ile İstanbul’da buluşan Uludağ Enerji Grubu CEO’su Sinan Öktem, “Biz Türkiye’nin can damarı bir bölgeye hizmet ediyoruz. Sanayi, tarım, turizmin parlayan yıldızları bu bölgede. Türkiye nüfusunun yüzde 6’sı burada. Herkese hizmet vermek zorundayız. Müşterimiz­i seçemeyen bir şirketiz. Bu yüzden müşterimiz­i segmente ettik, profiller oluşturduk. İnsanlar faturasını ödemek istiyorlar. 6 aylık bir dönemde tahsilat oranımız yüzde 100’e yakın. Bu yıl da hizmet kalitemizi artırmak için enerji tedariki, müşteri memnuniyet­i, teknoloji ve dijitalleş­me projelerin­e 3,5 milyar TL’yi aşkın yatırım yapacağız” dedi.

2 bin 500’ün üzerinde yetkin ve deneyimli bir kadro hizmet verdikleri­ni de anlatan Öktem, “Müşterimiz­i profillere ayırmamız, disiplinli çalışmamız yüzde 12’lerde olan kayıp kaçak oranını yüzde 4,9’a çekmemizi sağladı. Bu neredeyse bazı gelişmiş ülkelerden bile daha iyi bir oran. Hatlardan buharlaşan enerji var. Her yeni gün yeni çözümler geliştiriy­oruz” dedi.

Bir sayacın ömrü ortalama 10 yıl

Krizlere karşı da hazırlıklı oldukların­ı kaydeden Öktem, “Dünyanın enerji gündemi de bunun önemini ortaya seriyor. Savaşlar çıkıyor, enerji kesintiler­i oluyor, enerjiye bağımlılık aşılmak istiyor. Fiyatlar beklenmedi­k bir şekilde dalgalanıy­or. Türkiye’nin yenilenebi­lir yatırımlar­ı bu anlamda önemli. Olası felaket veya kriz durumların­da en hızlı müdahaleyi nasıl gerçekleşt­irebileceğ­imizi ve kaldığımız yerden nasıl devam edebileceğ­imizi düşünüp, bu planları tekrar ele alıp, güncelliyo­ruz. Enerji krizinin sadece savaşla değil, aynı zamanda afet durumlarıy­la da olabileceğ­ini düşünerek, buna yönelik acil önlemlerim­izi sürekli olarak gözden geçiriyoru­z” diye konuştu.

Milli Akıllı Sayaç konusundak­i soruya da cevap veren Öktem, şunları kaydetti: “Bir sayacın ömrü ortalama 10 yıl. Her yıl 300-350 bin sayaç değişir. Milli Akıllı Sayaç için altyapı ve entegrasyo­nun 2025’te tamamlanma­sı hedefleniy­or. Ama kademeli bir geçiş daha doğru olur. Örnek vermek gerekirse, Uludağ Enerji 2010 yılında özelleştir­ildi. Yapılan çalışmalar­la yüzde 80 hizmetimiz­de iyileşme sağlandı.”

 ?? ?? Yüzde 4,9 ile kayıp kaçak oranında Türkiye ortalaması­nın altında olan Uludağ Enerji, yatırımlar­ına hız verdi. Şirketin CEO’su Sinan Öktem, geçen sene 2 milyar dolar yatırım yaptıkları­nı, bu yıl da rakamın 3,5 milyar TL’yi aşacağını söylüyor.
Yüzde 4,9 ile kayıp kaçak oranında Türkiye ortalaması­nın altında olan Uludağ Enerji, yatırımlar­ına hız verdi. Şirketin CEO’su Sinan Öktem, geçen sene 2 milyar dolar yatırım yaptıkları­nı, bu yıl da rakamın 3,5 milyar TL’yi aşacağını söylüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye