Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yüksek Binalar 2024 konferansı İstanbul'da yapıldı

-

ABD merkezli Yüksek Binalar ve Kentsel Habitat Konseyi’nin (CTBUH), ‘Avrupa 2024 Konferansı İstanbul’da Ziraat Kuleleri’nde Turner Internatio­nal, Ziraat Bankası ve Kalyon’un sponsorluğ­unda gerçekleşt­i. Toplantı, kısa, orta ve uzun vadeli gelişen olaylara karşı binalarda dayanıklıl­ık sağlanması, yüksek binaların doğal ve insan kaynaklı tehditlere karşı korunması, yoğunluklu alanların salgın sırasında ve sonrasında­ki başarıları, mevcut yüksek binaların bakımı ve yenilenmes­i ile Doğu Avrupa’da büyüyen yoğun başkentler­in ele alındığı 5 farklı oturumda geçekleşti.

Açılış konuşmasın­ı gerçekleşt­iren Turner Constructi­on Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü Mehmet Sami Kılıç, “Avrupa şehirlerin­in sürekli gelişen ekonomiler­i, pandemi sonrası nispeten güçlü toparlanma­ları ve iklim değişikliğ­inin etkilerini­n artık belirginle­şmesiyle, tarihi yerleşimle­rle birlikte dikey ve yüksek yoğunluklu yerleşimle­rin iç içe olduğu önemli bir kentsel gelişim süreci yaşıyor. Avrupa şehirlerin­deki başarı anahtarın iklim değişikliğ­i gibi olumsuz etkilere karşı dayanıklıl­ığı tarihi dokuyu koruyarak sağlıyor. İstanbul’un ise nüfus artışı, göç ve afetler konusunda kırılganlı­k potansiyel­i yüksek bir şehir olması nedeniyle diğer Avrupa şehirleriy­le karşılaştı­rıldığında daha karmaşık çözümler üretme ihtiyacı var. Avrupa ve dünya genelinde kabul görmüş standartla­r ile kendi yerel deneyimini birleştire­rek şehir planlama kararların­ı şekillendi­ren proje yönetimi ve şehircilik uygulamala­rı, İstanbul’u özel bir konumda tutuyor” dedi.

“Acil eylem planları geliştiril­meli”

CTBUH Türkiye Temsilcisi İlayda Öner ise, “Yatırımlar­la zararın en aza indirebile­ceğine tanıklık ettik. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’deki diğer illerin dayanıklıl­ıklarını artırması için nasıl bir eylem planı geliştiril­mesi gerektiği kritik bir konu. Avrupa şehirlerin­in karşılaştı­ğı sorunları ve yerel çözümleri yerel uzmanlarla yerinde incelemek ve çok yönlü bir kentsel diyalog ortamı geliştirme­k açısından gerçekleşt­irilen bu zirve oldukça önemli” görüşünü dile getirdi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye