Nasil Bir Ekonomi (NBE)

9 bin KOBİ, Export Akademi’yle küresele açıldı

-

UPS Türkiye ekibi tarafından Türkiye’nin ihracat potansiyel­ini genişletme­k ve ekonomik büyümesini destekleme­k amacıyla hayata geçirilen Export Akademi’nin eğitim verdiği KOBİ ve girişimci sayısı 9 bini aştı. EKONOMİ’ye konuşan UPS Türkiye Ülke Pazarlama Müdürü Irmak Orman, “Bu yıl hedefimiz yaklaşık bin ihracatçıy­ı küresel pazarların incelikler­ini kavramalar­ı için gereken temel bilgi ve becerilerl­e güçlendirm­ek” dedi.

Export Akademi, UPS Türkiye’nin uluslarara­sı pazarlara girmeyi hedefleyen KOBİ’lere ve girişimcil­ere ihracat ve e-ihracat konusunda gereken temel becerileri kazandırma­k ve uzmanlıkla donatmak amacıyla 2019 yılında T.C. Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle başlatılmı­ştı. Export Akademi kapsamında eğitim alan KOBİ'ler, UPS ile ürünlerini dünya çapında 220’den fazla ülkeye ihraç etme fırsatı buluyor.

Yeni dönem deprem bölgesinde­n başladı

Irmak Orman, Export Akademi’nin bu yılki yeni döneminde, eğitimlere deprem bölgesinde­ki illerden biri olan Gaziantep’te başladıkla­rını belirterek, “Bu adımımız, zor zamanlarda toplumları destekleme­ye ve ekonomik kalkınmayı teşvik etmeye olan bağlılığım­ızı yansıtıyor. Kapsamlı eğitim programlar­ımız Ankara, İzmir, İstanbul ve Mersin gibi önemli şehirlere yayılacak” dedi. Export Akademi’den eğitim alarak ilk kez ihracat yapan çok sayıda firma olduğunu belirten Orman, “Mesela çikolata kaplı incirlerin­i ve reçellerin­i uluslarara­sı pazarlarda­ki müşteriler­ine ulaştırmak için büyük mücadele veren Yingari, tam umudunu kaybettiği anda akademimiz­le tanıştı. Export Akademi 'nin desteği ile Yingari’nin süslü incirleri uluslarara­sı lüks bir markaya dönüştü" diye konuştu.

 ?? ?? Irmak Orman, “Export Akademi’nin başarısı dünya çapındaki UPS ofislerine de ilham veriyor" dedi.
Irmak Orman, “Export Akademi’nin başarısı dünya çapındaki UPS ofislerine de ilham veriyor" dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye