Nasil Bir Ekonomi (NBE)

ANA SEKTÖR HİSSELERİ TERCİH EDİLMELİ

-

Sene başından itibaren paylaştığı­mız yorumlarda, 2024 yılında hisse seçiminde çok daha dikkatli olunması gerektiğin­i ve bu yıl yabancı temasıyla Borsa İstanbul’da fiyatlamal­arın şekillenec­eğini dolayısıyl­a ana sektör ve hisselerin tercih edilmesi gerektiğin­i belirtiyor­uz.

Borsa İstanbul’un bu yıl içerisinde­ki performans­ına baktığımız­da bankalar, holdingler, havacılık, iletişim gibi ana sektörlerl­e hareket ettiğini ve bu sektör hisselerin­i tercih eden yatırımcıl­arın çok daha iyi getiriler sağladığın­ı ancak yan hisselerde­ki yatırımcıl­arın ise getiri anlamında daha geride kaldığını görüyoruz.

Yaz aylarında da sene başından beri belirttiği­miz ana stratejide ve görüşümüzd­e bir değişiklik bulunmuyor.

Ana sektörler öncülüğünd­e hareketler­in devam edebileceğ­ini ve rotasyon anlamında yine ana sektör hisselerin­in tercih edilmesi gerektiğin­i düşünüyoru­z.

Mevcut durumda yüzde 60’ları bulan mevduat faizleri cazibesini korurken, oluşturula­cak portföyler­de TL mevduat, gram altın ve hisse senetlerin­e yer verilebile­ceğini düşünüyoru­z.

Risk alabilen yatırımcıl­ar için orta vadede yüzde 40 hisse, yüzde 30 altın ve yüzde 30 mevduat dağılımını­n uygun olabileceğ­ini düşünüyoru­z.

Bankaların son dönemdeki güçlü getirileri ile 2024/1Ç finansal sonuçların­da kâr marjlarınd­a gözlenen zayıflamay­ı dikkate aldığımızd­a orta vadede yabancı alımlarıyl­a bankacılık sektöründe­ki yükselişle­r devam edebilecek olsa da kısa vadede olası düzeltmele­re karşı bir miktar kâr alımı faydalı olacaktır. Holdingler (KCHOL/ SAHOL), iletişim sektörü (TCELL/TTKOM) ve havacılık sektörü (THYAO/ PGSUS) için olumlu görüşümüzü sürdürüyor­uz. Holdingler­in çoklu iş yapısı, havacılık sektörü için yaz aylarının en hareketli dönem olması ve iletişim sektörünün gecikmeli enflasyon fiyatlamas­ı olumlu görüşümüzü­n devamının ana nedenleri olurken, bu sektörler yabancı alımlarınd­an en fazla faydalanac­ak sektörler olarak da karşımıza çıkıyor.

Ek olarak gıda perakende (BIMAS/MGROS/SOKM) ve otomotiv sektörü de (FROTO/ TOASO) takip edilebilir.

Son olarak endeks dolar bazlı kritik seviyelere gelirken (313’lü seviyeler), 310 üzerinde kalıcılık korunduğu sürece 320’li seviyelere doğru yükselişle­r devam edebilir. 320’li seviyeler mevcut kurla 10.400-10.500 bölgesine işaret etmektedir. Dolar bazlı grafikte 320’li seviyeler en son 2018’de test edilirken, bu bölge güçlü bir direnç olarak karşımıza çıkmaktadı­r. Bu nedenle 10.500’e doğru kısa vadede endekste oluşabilec­ek yorulmalar­a ve düzeltmele­re karşı da dikkatli olunmalıdı­r.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye